Парвіз Насібов здобув срібну медаль Олімпійських ігор-2020 із греко-римської боротьби

04 Серпня 2021, 14:06
Парвіз Насібов здобув срібло  Олімпійських ігор-2020 із греко-римської боротьби 1772
Парвіз Насібов здобув срібло Олімпійських ігор-2020 із греко-римської боротьби

Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов, який виступає у ваговій категорії до 67 кг, поступився іранському спортсменові  Мохаммаду Резу Гераї і став срібним медалістом XXXII літніх Олімпійських ігор.

У Токіо Парвіз Насібов у півфіналі продемонстрував характер і переміг єгипетського борця Могаммеда Ібрагіма Ель-Саєда.

У фінальній сутичці після півтори хвилини боротьби перше очко за активність здобув іранський спортсмен і отримав шанс у партері. Мохаммад Реза Гераї виконав переворот, але, переглянувши повтор накату, судді не зарахували іранцеві очко. Натомість Насібов здобув очко. До кінця першого періоду український борець знову пропустив атаку — 3:1.

На старті другого періоду Насібов знову припустився помилки й рахунок сягнув 7:1 на користь іранця. Тренер українця Володимир Шацьких ініціював перегляд, але в підсумку Мохаммад Реза Гераї отримав додаткове очко за невиправданий челендж — 8:1. Після того іранець провів ще одну атаку, у результаті якої представник України вилетів за килим. 9:1 — Насібов програє у фіналі з греко-римської боротьби до 67 кг.

Тим не менше, у підсумку запеклої фінальної сутички українець завоював срібну медаль Олімпіади-2020. Це восьма нагорода збірної України на Іграх у Токіо. Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові.

Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо.

 

Після виступу Насібова скарбниця нагород України поповнилася ще трьома медалями — золото греко-римської боротьби у Токіо завоював Жан Беленюк, бронзові медалі з артистичного плавання отримав дует Марти Федіної та Анастасії Савчук, а борчиня Ірина Коляденко виграла бронзовий фінал і здобула 11 медаль для збірної України.

 

Читайте також:

Луцька байдарочниця вийшла до півфіналу Олімпійських ігор-2020

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024