Ірина Коляденко виграла бронзовий фінал і здобула ще одну медаль для України

04 Серпня 2021, 15:09
Українська борчиня Ірина Коляденко перемогла у бронзовому фіналі Олімпійських ігор-2020 з греко-римської боротьби. 1626
Українська борчиня Ірина Коляденко перемогла у бронзовому фіналі Олімпійських ігор-2020 з греко-римської боротьби.

Українська борчиня Ірина Коляденко перемогла у бронзовому фіналі Олімпійських ігор-2020 з греко-римської боротьби (вагова категорія до 62 кг) й здобула чергову нагороду для національної команди.

У сутичці за медаль у середу, 4 серпня, українка зустрілася з представницею Латвії Анастасією Григор’євою.

Нагадаємо: напередодні українська борчиня поступилася чемпіонці світу – киргизці Айсулуу Тининбековій.

У першому періоді першою очко здобула латвійка, але 22-річна Ірина Коляденко миттєво відновила паритет — 1:1. На старті другого періоду завдяки проходові в ноги та захватові українка вийшла вперед — 2:1. Згодом Ірина здобула ще одне очко — 3:1, перемога Коляденко.

 

Це одинадцята медаль збірної України. Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові. Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо. Дев'ята нагорода, перша золота, в активі борця Жана Беленюка. Десята — у дуету Марти Федіної та Анастасії Савчук, які завоювали бронзу в артистичному плаванні.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024