Українки завоювали медаль Олімпійських ігор у артистичному плаванні

04 Серпня 2021, 14:54
Дует Марти Фєдіної та Анастасії Савчук завоював бронзову медаль Олімпіади-2020 911
Дует Марти Фєдіної та Анастасії Савчук завоював бронзову медаль Олімпіади-2020

Україна вперше в історії завоювала медаль Олімпійських ігор у артистичному плаванні.

Дует Марти Федіної та Анастасії Савчук завоював бронзову медаль Олімпіади-2020. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

На Олімпійських іграх-2020 розіграли перші медалі в артистичному плаванні серед дуетів. Україну в цій дисципліні представляли Марта Федіна та Анастасія Савчук.

До фінальної частини змагань відібралися 12 дуетів. Усі вони вже виконали технічну програму у кваліфікації – оцінки за неї додавалися до балів за довільну, з якою спортсменки виступали у фінальний день, і за сумою визначали тих, хто підніметься на п'єдестал у Токіо.

Після технічної, або обов'язкової, програми українки Фєдіна та Савчук посідали третє місце. Вони обходили своїх головних конкуренток у боротьбі за бронзу – японок Юкіко Інуї та Меґуму Йошіда – трохи більше, ніж на пів бала.

У фіналі дуети повторювали ту саму довільну програму, яку виконували у кваліфікації. Марта й Анастасія виступила з нею ще краще, ніж у перший день. За виступ українки отримали 95.6 – майже на 0.7 вище, ніж у кваліфікації, що дозволило їм перевершити особистий рекорд.

Фєдіна та Савчук із сумою 189.462 посіли третю сходинку й здобули бронзу Ігор у Токіо. Дует поступився лише представницям ОКР Світлані Колесніченко й Світлані Ромашиній та китаянкам Хуан Сюечень і Сунь Веньянь.

 

Це десята медаль України. Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни Світоліної. Усі п'ять — бронзові.

Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо. Дев'ята нагорода, перша золота, в активі борця Жана Беленюка.

Після виступу спортсменок скарбниця нагород України поповнилася ще однією нагородою — борчиня Ірина Коляденко виграла бронзовий фінал і здобула 11 медаль для збірної України.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024