Двоє українських борців греко-римського стилю вийшли у фінал Олімпіади-2020

03 Серпня 2021, 13:47
Парвіз Насібов показав характер і вийшов у фінал Олімпіади-2020 з греко-римської боротьби 1323
Парвіз Насібов показав характер і вийшов у фінал Олімпіади-2020 з греко-римської боротьби

На Олімпіаді-2020 в Токіо відбулися півфінальні сутички з греко-римської боротьби, участь у яких брали українські спортсмени.

У результаті сутичок, що відбулися пополудні 3 серпня, двоє українських борців греко-римського стилю вийшли в фінал ХХХІІ літніх Олімпійських ігор і поборються за медалі.

У ваговій категорії до 67 кг українець, представник Запорізької області Парвіз Насібов із рахунком 7:6 здолав єгипетського борця Могаммеда Ібрагіма Ель-Саєда.

У півфіналі ваги до 87 кг Жан Беленюк за вихід до фіналу сперечався з хорватом Іваном Гуклеком. У результаті сутички Беленюк теж вийшов до фінальної стадії змагань.

Фінали за участі Парвіза Насібова та Жана Беленюка відбудуться в середу, 4 серпня.

Жан Беленюк
Жан Беленюк

Парвіз Насібов
Парвіз Насібов

Україна в греко-римській боротьбі за підсумками дня 3 серпня має і деякі втрати —  Ірина Коляденко не пройшла у фінал Олімпійських ігор у Токіо. Українська борчиня поступилася чемпіонці світу — киргизці Айсулуу Тининбековій. Незважаючи на поразку, Олімпіада-2020 для Коляденко не закінчена, вона змагатиметься у бронзовому фіналі.

 

Станом на 3 серпня у збірної України шість нагород.  Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові. Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло Романчук.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024