Жан Беленюк приніс Україні перше золото Олімпіади-2020

04 Серпня 2021, 14:42
Жан Беленюк приніс Україні  першу золоту медаль Олімпіади-2020 2283
Жан Беленюк приніс Україні першу золоту медаль Олімпіади-2020

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (вагова категорія до 87 кг) приніс збірній України першу золоту медаль Олімпійських ігор.

Здолавши хорвата Івана Гуклека, Беленюк вийшов у фінал. У середу, 4 серпня, українець боровся за найвищу нагороду з представником Угорщини Віктором Лорінцом

Беленюк виходив на сутичку зі статусом фаворита, адже раніше десять разів уже зустрічався на килимі з Лорінцом і не зазнавав жодної поразки.

У першому періоді Віктор Лорін зумів здобути перше очко поєдинку за півтори хвилини сутички. Однак збільшити перевагу не зумів — Беленюк швидко підвівся з партеру.

На старту другого періоду очко за активність отримав український борець — 1:1. Опісля Беленюк у партері здійснив захват суперника і провів два накати — 5:1 на користь українця. Упродовж часу, що залишався до кінця сутички Жан був активнішим, але очок не заробив ніхто зі суперників.

5:1. Жан Беленюк упевнено перемагає угорця Віктора Лорінца й стає чемпіоном Олімпійських ігор у Токіо.

Це дев'ята нагорода збірної України і перше золото на Іграх у Токіо. Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові.

Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо.

 

Після виступу Беленюка скарбниця нагород України поповнилася ще двома нагородами — бронзові медалі з артистичного плавання отримав дует Марти Федіної та Анастасії Савчук, а борчиня Ірина Коляденко виграла бронзовий фінал і здобула 11 медаль для збірної України.

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024