Людмила Лузан виграла бронзову нагороду Олімпіади-2020 в каное-спринті

05 Серпня 2021, 06:14
Веслувальниця Людмила Лузан виграла бронзову нагороду Олімпіади-2020 в каное-спринті 1438
Веслувальниця Людмила Лузан виграла бронзову нагороду Олімпіади-2020 в каное-спринті

Веслувальниця Людмила Лузан виграла бронзову нагороду Олімпіади-2020 в каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Жіноча програма у каное-спринті стартувала на світанку 5 серпня. Участь у заїзді брала українка Людмила Лузан.

Попри деяке відставання на старті (п'яте-шосте місце), Лузан додала на фініші.

Боротьба була запеклою, тож позиції на фініші визначав уже фотофініш.

Золота нагорода жіночої програми цієї дисципліни, яка вперше включена в олімпійську програму саме на Іграх-2020 в Токіо, дісталася американці Гаррісон. Другою змогла фінішувати Лоренс Вінсент-Ляпонт з Канади. Українка Людмила Лузан на 0.08 секунди випередила четверте місце, чинну чемпіонку Європи Дороту Боровську та здобула історичну бронзу.

Це дванадцята медаль збірної України у Токіо.  Перша медаль — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, п'ята — у тенісистки Еліни СвітоліноїУсі п'ять — бронзові.

Перше срібло Ігор у Токіо Україні приніс рівненський плавець Михайло РоманчукЗгодом після тріумфу в бронзовому фіналі медаль здобула і борчиня греко-римського стилю Алла Черкасова (бронза). А Парвіз Насібов приніс Україні друге срібло Ігор у Токіо. Дев'ята нагорода, перша золота, в активі борця Жана Беленюка.

Десята — у дуету Марти Федіної та Анастасії Савчук, які завоювали бронзу в артистичному плаванні. Одинадцяту відзнаку здобула борчиня греко-римського стилю Ірина Коляденко.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024