Рівненські фристайлісти повернулися додому з Пекіну

20 Лютого 2022, 09:13
Рівненські фристайлісти повернулися додому з Пекіну 591
Рівненські фристайлісти повернулися додому з Пекіну

Команда українських фристайлістів, які брали участь у XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні, повернулася додому.

Як повідомляв Спорт на Районі раніше, до складу команди українських лижних акробатів увіходило двоє представників Рівного Анастасія Новосад і Дмитро Котовський.

Анастасія Новосад, для якої це мали бути другі Олімпійські ігри в кар'єрі, не змогла виступити в Пекіні через захворювання на коронавірус. Дмитро Котовський, дебютант Олімпіади, стартував в індивідуальній кваліфікації з фристайлу, де посів 15 місце і не відібрався до фіналу.

Натомість представник Миколаївської області Олександр Абраменко приніс Україні єдину медаль цієї Олімпіади.

«Таких складних змагань (як Олімпійські ігри-2022. – ред.) на моїй пам’яті не було ні як спортсменом, коли я виступав, ні як тренером. Ми готувалися до командних змагань дуже активно, я наполегливо працював, щоб зібрати конкурентну команду і виграти «золото» у командних змаганнях. Але коли це все трапилось… Звісно, це було великим ударом і для спортсменів, і для всіх тренерів. Також до останнього ми не знали, чи випустять хлопців на індивідуальні змагання – Дмитра Котовського й Олександра Окіпнюка, адже Анастасія Новосад так і не змогла виступити через те, що не було негативних тестів. Дівчина готувалася, приїхала і взагалі не змогла виступити на жодних змаганнях. Це дуже боляче. Тому до останнього не були переконані, чи вдасться це хлопцям. Але завдяки нашій всій великій команді все склалося і вийшло», – коментував раніше головний тренер збірної України з фристайлу Енвер Аблаєв

Читайте також:

Міг показати кращі стрибки, – рівнянин Дмитро Котовський про Олімпіаду

Олімпіада, що лишила по собі гіркий присмак

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024