Міг показати кращі стрибки, – рівнянин Дмитро Котовський про Олімпіаду

15 Лютого 2022, 15:03
Міг показати кращі стрибки, – рівнянин Дмитро Котовський про Олімпіаду 894
Міг показати кращі стрибки, – рівнянин Дмитро Котовський про Олімпіаду

Представник Рівненщини Дмитро Котовський не зумів подолати кваліфікації XXIV зимових Олімпійських ігор у чоловічих стартах із фристайлу.

У кваліфікації, що відбулася 15 лютого, виступало троє українських лижних акробатів. Олександр Абраменко та Олександр Окіпнюк пройшли у фінал із першої та другої спроб відповідно.

Дмитро Котовський, який першу спробу завершив із оцінкою 73.89, у другій спробі отримав 114.03. Такий результат був серйозною заявкою на потрапляння у фінал, та за підсумками виступів усіх фристайлістів у другій спробі Котовський став дев’ятим. Від прохідного шостого місця рівненського атлета відділило півтора бала.

 «Те, що довелося пропустити тренування, далося взнаки. Однаково я вважаю, що міг зробити кращі стрибки, ніж ті, які зробив. Не очікував такого мандражу на старті. Коли їхав, міг себе подумки мотивувати, але потім це стало важко», – сказав Дмитро Котовський у прямому ефірі UA:Перший. 

Як повідомляв Спорт на Районі раніше, Дмитро Котовський та ще двоє фристайлістів хворіли на коронавірус, через що Україна пропустила виступ у змішаній команді з фристайлу. Котовський отримав негативні тести тільки напередодні індивідуального старту та зміг провести одне тренування перед виступом у кваліфікації.

«Якби ми не пропустили командні змагання і тренування, виступи могли б бути кращі», – додав спортсмен. 

Для 20-річного Котовського це була дебютна Олімпіада в кар’єрі.

Таким чином, у фіналі індивідуальних стартів із фристайлу Україну представлятиме Олександр Абраменко, чинний олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018 у лижній акробатиці, та дебютант Олександр Окіпнюк.

 

Читайте також:

Зимові Олімпійські ігри-2022 в Пекіні: хто представляє Україну, які прогнози на медалі

Українські спортсмени на зимових Олімпійських іграх

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024