Асист президента, дубль Непомнящого: «Грем’яче» розбило «Міраж»

27 Жовтня 2020, 06:46
ФК Грем'яче 2481
ФК Грем'яче

У неділю, 25 жовтня, відбулися матчі 12 туру Чемпіонату Острожчини сезону 2020 року.

На полі в селі Вельбівно «Міраж» із Курган, який посідає 4-ту сходинку турнірної таблиці, приймав цьогорічного чемпіона області, лідера першості Острожчини ФК «Грем’яче».

Гравці «Міража» починали гру з центра. З першої передачі м’яч перехопив Сергій Непомнящий, який прорвався до чужого штрафного й пробив – воротар на місці. Курганівці намагалися атакувати лівим флангом, але опорники віддали  м’яч Олегові Груші, той переправив у центр на Василя Шомка, який пробив у площину воріт. Голкіпер прочитав траєкторію, але перш ніж встиг вийти, Сергій Непомнящий з льоту зарядив у сітку – 0:1 на 5 хв. Згодом фланги «Міража» прорвав Шомко, віддавши на президента клубу, у минулому – тренера-гравця Миколу Науменка, який не зміг вчасно зупинитися й м’яч пролетів повз стійку.

Микола Науменко в грі
Микола Науменко в грі

 

Номінальні господарі теж зуміли пройти до штрафного «Грем’ячого», але «вісімка» «Міража» затягнув із ударом і з метра не влучив у рамку. Грем’ячівці огризнулися атакою. Прийнявши м’яч із флангу, Непомнящий пробив головою занадто високо. «Міраж» не встиг увести м’яч у гру, як він знову повернувся до штрафного майданчика. Цього разу Сергій Непомнящий був точніший – на 11 хв. найрезультативніший бомбардир попередніх турів записує в актив дубль.

Перервавши чергову атаку курганівців, Назар Гаврилюк зумів прострілити вільною зоною на Непомнящого, але форвард підковзнувся на прийомі й дозволив суперникові заволодіти м’ячем. «Міраж» провів доволі успішну атаку й  зумів пробити – свічка.

«Грем’яче» раз по раз рвало слабкуваті фланги суперника, але гармату зліва витягнув воротар, а навіс Миколи Науменка перехопив захист. Одначе розвинути атаку «Міраж» не встиг. М’яч опинився в Олега Груші, який точно пройшов між гущею захисників і пробив – голкіпер відбив. Кулю підхопив Непомнящий і в падінні спрямував у ворота. Знову голкіпер!

Грем’ячівці грали дуже щільно, проводячи атаку за атакою. На 29 хв. Володимир Худий точно віддав на Непомнящого, той в один дотик спрямував на Василя Шомка, який успішно замкнув – 0:3.

Відчувши перевагу, грем’ячівці послабили тиск, чим скористалися гравці «Міража», провівши кілька атак. На 43 хв. курганівці мали реальний шанс відіграти м’яч – розвинувши атаку через правий фланг, «четвірка» технічно закрутив м’яч під дальню стійку, але Антон Панкевич узяв.


 

У перерві Володимир Моцюк зробив низку замін і змінив розстановку – «Грем’яче» заграло з двома нападниками – Миколою Науменком і  Степаном Кащином, а автор дубля Непомнящий опустився в півзахист.

Перша десятихвилинка другого тайму була досить спокійною – «Міраж» не міг прорвати захисні редути гостей, а «Грем’яче» не поспішало набігати на передачі, які закидали опорники.

На 53 хв. на підході до штрафного сфолив Дмитро Гаврилюк і «Міраж» отримав право на перспективний штрафний. Ударник обкрутив стінку й спрямував м’яч у ворота, але там вдало підставив ногу Непомнящий і відвів небезпеку.

«Міраж» активізувався, а грем’ячівці засіли в своєму штрафному, раз по раз заробляючи стандарти. На 57 хв. Дмитро Гаврилюк учергове скосив нападника й заробив штрафний, однак голкіпер зіграв надійно і дав можливість команді розвинути атаку.

«Міраж» цілком перехопив ініціативу. Зрештою, ключові гравці «Грем’ячого» теж не встигали на безадресні передачі.

На 65 хв. номінальні господарі сповна скористалися провалом захисту, нападник вільно пройшов по центру, але Панкевич двома сейвами зумів зберегти ворота сухими.

На 69 хв. міражцям удалося таки розмочити рахунок, але суддя не зафіксував узяття воріт через положення поза грою. Своєю чергою «Грем’яче» розігнало атаку. Дмитро Гаврилюк подав стандарт, який після серії рикошетів сам і завершив ударом у перекладину.

Пожежа в штрафному «Міража»
Пожежа в штрафному «Міража»

 

Наступної атаки в офсайд потрапив Степан Кащин. На 88 хв. курганівці знову притиснули суперника, але ворота врятувала поперечина.

На 90+2 хв. м’яч із флангу отримав Микола Науменко, підсік на Степана Кащина, а експрезидент «Вельбівного» потужним ударом поклав під дальню штангу – 0:4.

На завершення Кащин ще раз спробував атакувати, але прохід обірвав свисток. 0:4 – упевнена перемога ФК «Грем’яче», яка залишає клуб на першій сходинці турнірної таблиці.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024