Клуб, який об’єднав найкращих: президент «Грем’ячого» про історію, плани і спорт на районі

17 Липня 2020, 13:45
ФК "Грем'яче". склад 2019 року 5766
ФК "Грем'яче". склад 2019 року

Футбольний клуб «Грем’яче» з однойменного села на Острожчині Рівненської області в це тривале вимушене міжсезоння наробив немало шуму, міряючись силами з найсильнішими суперниками з трьох областей. Рахунки були різними, але наполегливості й мотивації грем’ячівцям не бракує.

ФК «Грем’яче» – дворазовий володар Кубку Острозького району з футболу (2018, 2019), переможець Чемпіонату Острожчини 2019 року. Крім того, команда завоювала низку мініфутбольного золота. У регулярних змаганнях «світло-зелені» не зазнали жодної поразки.

А 2020 року ФК «Грем’яче» стане єдиним представником району з тридцятитисячним населенням у першості області.

Про історію ФК «Грем’яче», плани на майбутнє й тих, хто власним прикладом популяризує спорт, говоримо з президентом клубу, меценатом, у минулому – тренером-гравцем Миколою Науменком.

Президент ФК «Грем
Президент ФК «Грем

Микола Науменко в грі (фотоархів 2019 р.)
Микола Науменко в грі (фотоархів 2019 р.)

 

– Миколо, розкажіть, будь ласка, як з’явився клуб «Грем’яче»?

Футбольний клуб «Грем’яче»  з’явився, можна сказати, з принципу (сміється. – ред.). У моїй тодішній команді виник невеликий конфлікт, через який я пішов. Як місцевий житель, уболіваючи за розвиток спорту, заснував свою команду «Грем’яче». Так виникло й те, що називають «острозьким дербі» – наші зустрічі з грозівським «Кроком».

Упродовж двох років я сам створював цю команду, фінансував і всіляко підтримував. Зараз у нас зібрався колектив однодумців, який показує хороший рівень гри.

– Доводилося чути, що «Грем’яче» переманило до себе найкращих місцевих футболістів із усього району. Як ви формуєте команду, кого долучаєте?

– Ми починали як місцева сільська команда. Після того, як ФК «Вельбівно» виграв другу лігу чемпіонату Рівненської області й не зміг підвищитися в класі через фінансові труднощі, багато футболістів справді розійшлося по інших командах.

Ми зі свого боку нікого не переманювали. Хлопці просто прийшли і сказали, що не хочуть пропадати, хочуть виходити на поле і грати футбол.

У нас є, так би мовити, «вельбівненський кістяк» – Віталій Кравчук, Олег Груша, Вадим Тишкун, Вадим Медведь, Сергій Непомнящий (до речі, він був найкращим бомбардиром ІІ ліги Рівненської області сезону 2018 року). Це ті футболісти, які стабільно показують високий рівень гри, на яких рівняється молодь. До речі, до нас приєдналися не тільки вельбівненці. Наприклад, захисник Олександр Марченко з ФК «Острог». Торік за нас грав ексворотар острозької «Кобри» Андрій Ліпич

Читайте також: А «Калина» не «Славія»: грем’ячівці здолали бугринців

Бомбардир Сергій Непомнящий
Бомбардир Сергій Непомнящий

 

– Готуючись до першості області, ваша команда помітно підсилилася…

– Так, до нас у міжсезоння прийшли нові гравці. Це Вадим Гаврилюк, Микола Бадесюк, Андрій Мірошниченко, Олександр Гугайло, Ігор Сиргі, другий воротар Назар Лишень – усі потужні, перспективні. По складу в нас зараз дуже сильна команда.

Є ще плани «підписати» двох гравців, але говорити будемо про це по факту.

На грі в Шепетівці проти місцевого «Лісівника» бракувало Миколи Тишкуна (футболіст травмувався наприкінці червня. – ред.) й Володимира Худого. Бажаємо їм здоров’я і якомога швидше повернутися до команди!

Читайте також: Голи на різний смак і «болотний» фінал: завершилася «Острозька зима-2020»

– Нещодавно команду почав тренувати досвідчений Володимир Моцюк. Чи бачите вже якісь зміни?

– Звичайно! У команді з’явився «головний» (сміється. – ред.). Володимир Володимирович регулярно проводить тренування, дає повноцінні навантаження. А ще постійно з нами на матчах. З одного боку, це психологічна підтримка, з іншого – моментальне коригування гри, робота над помилками.

– В Острозі ФК «Грем’яче» виступає як домашня команда. Чому склалася така ситуація?

– Удома ми не маємо відповідного поля для гри. І в Острозі на матчі приходить більше глядачів.

ФК «Грем’яче» звернувся до адміністрації Національного університету «Острозька академія» щодо оренди стадіону. Ректор Ігор Пасічник безпосередньо надав усі дозволи, запевнив у подальшій співпраці, за що команда і я особисто щиро вдячні.

Одним словом, Острозька академія сприяє розвитку спорту, зокрема футболу. Щодо наших звернень-прохань не було жодного негативного рішення.

Грем
Грем

Чемпіонський склад «Грем
Чемпіонський склад «Грем

Скарбниця нагород «Грем
Скарбниця нагород «Грем

 

– Які плани «Грем’ячого» на найближче майбутнє?

– Показати, що ми можемо на обласному рівні! Награємо склад, формуємо основу на першість Рівненщини. Плануємо, що молодіжний склад «Грем’ячого» братиме участь у чемпіонаті району. Моя позиція така: граєш на місцевому рівні – покажи, що ти можеш, тоді зможеш підвищитися в класі, виступати на рівні області.

Хочеться залучити більше спонсорів (сміється. – ред.). Принагідно від себе і ФК «Грем’яче» дякую нашим друзям, меценатам, Володимирові Іванову, приватному підприємцеві Миколі Куликові, який забезпечує команду водою, медикаментами, іншим необхідним, ректорові Острозької академії Ігореві Пасічнику, усім уболівальникам та нашим постійним інформаційним партнерам Спорт на районі.

– Дякую за розмову! Переможних ігор, завжди влучайте в дев’ятку і ніколи не потрапляйте в офсайд.

фото з архіву авторки

Читайте також:

Збірна світу в селі без стадіону: хто і як розвиває футбол на Острожчині

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024