«Волинь» уперше виграла на виїзді завдяки пенальті та не зарахованому голу суперника

11 Жовтня 2020, 19:50
1657 Джерело: ФК «Кристал»

Головний тренер «Волині» Василь Сачко «на фарт» не змінив переможний склад, який п’ять днів тому здобув три очки в домашній грі проти «Агробізнесу». При цьому херсонська команда істотно страждає від втрати кількох провідних футболістів, які потрапили на ковід-карантин.

Лучани видали контроверсійний поєдинок, у якому результат можна було вирішувати ще в першому таймі, натомість перемогу гості здобули завдяки пенальті після невимушеної помилки захисника «Кристалу» Карася.

«Волинь» зіграла у такому складі: Леванідов – Сімнін (к), Болденков, Войтіховський, ЦюпаПриймак, Рябов (Приндета)Ляшенко (Оринчак), Протасов (Мартинюк), Кизилатеш (Тетеренко)Сікорський (Бондаренко).

З перших хвилин Луцьк закрив господарів у їхньому штрафному майданчику, наче команду з чемпіонату області.

«Волиняни» розривали суперника, вочевидь, маючи установку забити швидкий гол.

Але м’яч ніяк не йшов у ворота «Кристал», а найкращий момент згаяв Кизилатеш, коли після помилки воротаря легенько пробив і у порожні ворота й захисник без зусиль виніс м’яча у поле.

Другий тайм вийшов нервовим, оскільки «Кристал» зрозумів, що відсиджуватися в захисті не вийде й декілька разів дуже небезпечно «показав зуби». Вперше — на 48 хвилині, коли арбітр скасував гол Гливого. Багатьом на стадіоні здалося, херсонець без порушення правил виграв верхову боротьбу у захисту та кіпера й головою пробив у порожні ворота.

«Волинь» забила знову з пенальті — це вже четвертий у сезоні м’яч лучан із позначки. Захисника Карася підвела техніка й він скинув м’яча воротаря не грудьми, а рукою.

Нападник Ігор Сікорський на 61-й впевнено пробив у кут — 0:1 і це вже його третій гол у складі «Волині (усі з пенальті).

Утім, замість того, щоб впевнено дотиснути аутсайдера, команда Сачка почала «варити» на рівному місці. Опорний  захисник лучан Владислав Приймак за кілька хвилин заробив два попередження і залишив свою команду у фіналі матчу в меншості.

Не скажеш, що господарі мали стовідсоткові нагоди у цей час, але тиск на захист «Волині» відчувався, принаймні три-чотири небезпечні стандарти біля воріт Леванідова арбітр призначив.

«Кристал» заробити перші залікові бали в чемпіонаті не зумів, а «Волинь» після поразок і нічиїх лідерів поволі підіймається вгору у турнірній таблиці.

Наступна гра лучан – домашня проти «Металіста 1925» 16 жовтня. Цілком ймовірно, що вона знову відбудеться без глядачів, адже Луцьк з понеділка продовжує перебувати у «помаранчевій» зоні карантинних обмежень.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024