Чемпіонат Білорусі: Артем Мілевський забиває команді волинянина

28 Березня 2020, 15:42
1765

Поки вся футбольна Європа на карантині, функціонери переносять великі турніри, гравці розважаються в кіберспорті та переказують кошти для боротьби з коронавірусом, білоруський футбол упевнено триває.

Матчі місцевої першості відбуваються навіть за підтримки вболівальників, хоча глядачів попереджають, що потрібно дотримуватися дистанції та берегти власне здоров’я,  а легіонери просять зупинити чемпіонат.

Спорт на районі разом із волинськими шанувальниками футболу продовжує пильно стежити за грою білоруських команд, за які виступають наші краяни Родіон Сямук і Юрій Тетеренко.

Читайте також: «Волинь» поступилася у черговому спарингу білоруській «Славії» 

У другому турі Вищої ліги Білорусі «Торпедо-БілАЗ», кольори якого захищає уродженець Нововолинська Родіон Сямук, приймав бобруйську «Белшину». Наш земляк знову просидів увесь матч на лаві запасних, а його команда здобула мінімальну перемогу – на 50 хв. Валерій Горбачик переправив м’яч у сітку після флангового прострілу.

СФК «Слуцьк», за який грає лучанин Юрій Тетеренко, чи, як його називають білоруси, Цецярэнка, із перших хвилин розпочав матч проти брестського «Динамо». Варто відзначити, що гравці обох команд вийшли на поле у футболках на підтримку боротьби з коронавірусом. На майках зображені контури Білорусі й напис англійською мовою «We are plraying for the world» («Ми граємо молимося за весь світ»).

Ми граємо (молимося) за весь світ
Ми граємо (молимося) за весь світ

 

Поєдинок розпочався в доволі повільному темпі і Юрієві Тетеренку доводилося грати без м’яча. На 10 хв. наш земляк віддав перспективний пас на фланг, а згодом скинув на прохід Мухаммаду Балі. На 19 хв. «Слуцьк» пропустив єдиний гол у матчі – після подачі зі штрафного Артем Мілевський спрямував м’яч у сітку.

У другій половині тайму Юрієві Тетеренку вдався потужний простріл із-за меж штрафного майданчика, однак Артем Сердюк невдало обробив м’яч. Після подачі з кутового волинянин знову пробив, проте захисники заблокували. Юрій Тетеренко постійно долучався до атак, заробляв штрафні для своєї команди. Наприкінці тайму наш земляк зробив хороший навіс на голову Марата Бураєва, однак той пробив мимо.

Удар Юрія Тетеренка
Удар Юрія Тетеренка

 

На початку другого тайму Юрій Тетеренко постійно намагався йти в атаку, вигравав верхову боротьбу в Артема Мілевського та непогано рухався без м’яча, постійно відкриваючись на чужій половині поля. На 53 хв. волинянин ефектно розібрався з двома захисниками «Динамо» на невеличкому клаптику поля й віддав хороший пас на Артема Сердюка. Мимо.

На 55 хв. уболівальники Волині завмерли в очікуванні, адже після подачі з кута поля м’яч, здавалося, улучив у руку Юрієві Тетеренку – арбітр зігнорував цей епізод. Наш земляк продовжував іти з командою в атаку й віддавав загострювальні передачі. На 77 хв. невдало пробив по воротах, а згодом змусив обрізатися Ґабі Кікі. За 10 хв. до фінального свистка Юрія Тетеренка замінив Абдул Гафар. Господарям так і не вдалося відігратися.

ФК «Слуцьк» зазнав першої поразки в сезоні й залишився в середині турнірної таблиці, маючи в активі три очки.

 

Читайте також:

До кінця року в Україні доживуть не всі клуби, - Худжамов про наслідки карантину

У «Волині» бігали в бронежилетах, – спогади ексфутболіста про луцький клуб

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024