Наші за кордоном: білоруські команди, за які грають волиняни, перемогли

22 Березня 2020, 18:46
Гольовий момент гри «Шахтар» - «Торпедо» 1548
Гольовий момент гри «Шахтар» - «Торпедо»

Поки вся футбольна Європа перебуває на картині, у Білорусі розпочався 30-й сезон місцевої Вищої ліги. Для Волині цей чемпіонат цікавий тим, що у двох командах грають вихідці з нашою краю.

У першому турі «Торпедо-Білаз» із міста Жодино, за яке виступає уродженець Нововолинська Родіон Сямук, грало на виїзді із солігорським «Шахтарем». Ексволинянин потрапив до заявки, але провів весь матч на лаві запасних, поступившись місцем у воротах Володимирові Бушмі. Напруга в матчі тривала до фінального свистка, однак у доданий час команда нашого Родіона Сямука забила переможний гол.

Зазначимо, що солігорський «Шахтар» тренує український фахівець Юрій Вернидуб. І це був перший офіційний матч українця на тренерському містку білоруської команди.

Родіон Сямук
Родіон Сямук

 

СФК «Слуцьк», за який виступає лучанин, ексгравець «Волині» Юрій Тетеренко, приймав мозирську «Славію». Наш земляк розпочав матч на лаві запасних, проте вже на 21 хв. вийшов на поле, замінивши Драмана Салу. До кінця першого тайму Юрій Тетеренко не запам’ятався яскравими епізодами, а команди обмінялися голами з пенальті. На 64 хв. волинянин отримав пас на хід від Марата Бураєва, однак пробив у руки голкіперові. Через чотири хвилини Юрій Тетеренко не зрозумів загострювального пасу від Артема Сердюка і команда втратила нагоду вийти в перспективну атаку. Наприкінці поєдинку за рахунку 3:1 на користь своєї команди наш земляк заробив штрафний удар, проте Віталій Трубило навісив у руки голкіперові «Славії». Згодом Юрій Тетеренко здійснив потужний фланговий прорив, однак його зупинив корпус Юрія Панті.

Юрій Тетеренко
Юрій Тетеренко

 

3:1. Команда Юрія Тетеренка піднялася на вершину турнірної таблиці. Прикметно, що в цьому матчі було призначено п’ять пенальті, чотири з яких стали результативним, а удар Сослана Такулова взяла на себе штанга.

За наступними іграми волинян у Вищій лізі Білорусі стежте на сайті Спорт на районі.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024