Рівненщина: ветерани війни та спортсмени з інвалідністю вправлялися володіти воланчиком і м'ячем

27 Лютого 2024, 18:07
Рівненщина ветерани війни та спортсмени з інвалідністю вправлялися володіти воланчиком і м'ячем 506
Рівненщина ветерани війни та спортсмени з інвалідністю вправлялися володіти воланчиком і м'ячем

У Рівному провели два спортивні фестивалі в один день.

Учасники проєкту «Бадмінтон для всіх» та  першого «Футболу для всіх» зібралися на базі Рівненського ліцею номер 12 25 лютого. Цей захід організували для ветеранів війни, які проходять реабілітацію в обласному госпіталі ветеранів війни. Про це повідомили на сайті РОАФ.

Організатори, учні та представники ліцею номер 12, аматори-бадмінтоністи, ветерани війни та представники Рівненської обласної асоціації футболу перед початком фестивалю хвилиною мовчання згадали усіх, хто загинув за територіальну цілісність та незалежність України. 

Стартував фестиваль розминкою від гравця МФК «Кардинал-Рівне» Олександра Басича та лідерки жіночої футбольної команди «Верес» Софії Низової

Опісля учасники фестивалю розійшлися по двох локаціях. У спортзалі ліцею №12 усі охочі грали разом із ветеранами війни у бадмінтон, а на вуличному спортивному майданчику відбулася гра у футбол. 

Це перший спільний проєкт, який разом організували та провели Рівненська обласна асоціація футболу, відокремлений підрозділ громадської організації «Федерація бадмінтону України» у Рівненській області та Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни. 

«Ми подивилися, як наші колеги із Федерації бадмінтону Рівненщини проводять такі заходи і вирішили долучитися зі своєї сторони. Організували спільно ще один для Рівненщини фестиваль “Футбол для всіх”. Сподіваємося, що це, як і бадмінтон, приноситиме військовим своєрідне психоемоційне та фізичне розвантаження. Важливо зараз для людей, які свого часу пішли боронити наш спокій, проводити такі заходи. Вважаю, що перший спільний фестиваль вдався», – зазначив голова РОАФ Олег Кучер

Олег Кучер також додав, що на Рівненщині планують створити команди з ампфутболу. 

Раніше Спорт на Районі повідомляв, що на Рівненщині випробовують бадмінтон як спосіб реабілітації ветеранів і спортсменів з інвалідністю.  Наразі відбулося два фестивалі бадмінтону, які  об'єднали ветеранів війни, членів їхніх родин, вимушених переселенців, спортсменів, у тому числі спортсменів з інвалідністю, та спортивних функціонерів. Пізніше Рівненська обласна асоціація футболу та Федерація бадмінтону Рівненщини підписали меморандум про співпрацю. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024