На Рівненщині нагородили «Героїв спортивного року-2023»

28 Грудня 2023, 15:16
На Рівненщині нагородили «Героїв спортивного року-2023» 1601
На Рівненщині нагородили «Героїв спортивного року-2023»

На Рівненщині підбили підсумки спортивного року та нагородили атлетів, тренерів і спортивних меценатів, яких відзначили в межах традиційного щорічного конкурсу «Героїв спортивного року-2023».

Нагородження відбулося в четвер, 28 грудня. Про це інформує пресслужба Рівненської ОДА.

Спортсменів, які, попри складні умови, цьогоріч продемонстрували хороші результати, привітали в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, заступник голови ОДА Сергій Гемберг, керівник облради Андрій Карауш.

Традиційно найкращих відзначали в декількох категоріях.

У номінації «Найкращий спортсмен року» перемогу здобув Дмитро Котовський, майстер спорту України міжнародного класу з фристайлу. Він отримав срібну відзнаку на Кубку світу.

Читайте також: У загальному заліку Кубку світу після двох етапів найкращий серед українців рівнянин Дмитро Котовський

«Найкращою спортсменкою року» стала Анастасія Новосад, заслужений майстер спорту України з фристайлу. Вона посіла 3 місце на чемпіонаті світу в командних змаганнях та в особистому заліку.

Читайте також: Рівненських фристайлістів відзначили грошовими нагородами

 «Найкращим тренером року» визнали Ларису Нос, заслуженого тренера України з фристайлу, яка займається з  Дмитром Котовським та Володимиром Кушніром. 

«Найкращою командою року» назвали чоловічу команду баскетбольного клубу «Рівне». Вони посіли І місце в чемпіонаті України Вищої ліги у 2023 році та 4 місце в чемпіонаті України Суперліги.

«Сенсацією року» визнали Антона Денисенка, майстра спорту України з плавання. Він виборов 3 місце на Європейському Юнацькому Олімпійському фестивалі.

«Найкращим спортивним організатором» став Володимир Соколовський, президент Рівненської обласної організації Федерації боксу України.

У номінації «Сильні духом» відзначили Анастасію Гарник, майстра спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору, чемпіонку Європи та світу. Вона посіла  І місце на Всесвітніх іграх та І місце на Кубку світу.

Читайте також: Рівненські парадзюдоїсти додали до скарбниці України ще три медалі Чемпіонату Європи

У номінації «Спортивна слава Рівненщини» переміг Сергій Ліщук,  майстер спорту України міжнародного класу з баскетболу, президент баскетбольного клубу «Рівне».

У номінації «Разом із олімпійцями» найкращим визнали Олега Жоха – Заслуженого майстра спорту з армспорту, десятиразового чемпіона світу, чемпіона Європи.

Читайте також: Олег Жох – переможець Кубка України з армреслінгу

«Меценатом спортивного року» став Володимир Ковалець, приватний підприємець.

У номінації «Народний вибір» переможцем визнали Тимура Самедова, майстра спорту України з сумо та комбат дзю-дзюцу, двічі срібного призера на чемпіонаті Європи з пляжної боротьби серед юніорів, срібного та бронзового призера на чемпіонаті світу з комбат дзю-дзюцу. Він посів 2 місце на чемпіонаті Європи з сумо серед молоді.

Читайте також: У Луцьку відбувся чемпіонат України з сумо: рівненчани повернулися з медалями

У номінації «Чесна гра» перемогу здобула чоловіча команда футзального клубу «Кардинал-Рівне», яка виборола Кубок України 2023 року та третє місце у чемпіонаті України.

Читайте також: «Кардинал-Рівне» тріумфував на футзальному турнірі у Луцьку

У номінації «Об’єктивність та компетентність» переможцем визнано творчий колектив програми «Спортмікс» телеканалу ITV.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024