Десять країн бойкотують рішення УЄФА про допуск російських команд

29 Вересня 2023, 10:04
Десять країн бойкотують рішення УЄФА про допуск російських команд 2063
Десять країн бойкотують рішення УЄФА про допуск російських команд

Збірні Норвегії, Англії, Фінляндії, Швеції, Данії, Польщі, Естонії, Латвії, Литви та України повідомили, про небажання грати проти російських команд. 

Про це пише Sport.ua. 

Нагадаємо, що 26 вересня виконком УЄФА ухвалив рішення про допуск до змагань російських команд вікової категорії U-17, за умови виступу їх без гімну та під нейтральним прапором. 

«Ми дотримуємося своєї позиції, згідно з якою норвезькі команди не повинні грати проти російських, поки триває війна. Це позиція, в якій весь норвезький спорт солідарний з Україною, і яка також має розглядатися як частина санкцій, навколо яких об'єдналася Європа, як влада, так і бізнес і спорт», – заявив президент Норвезької федерації футболу Лісе Клавесс. 

«Я був здивований заявою Виконкому УЄФА. Якщо російські збірні будуть допущені до змагань, наші збірні не будуть з ними змагатися. Це єдине правильне рішення», – зазначив президент Польського футбольного союзу. 

«Збірні Латвії з футболу всіх рівнів не будуть грати проти російських команд, незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить позиції Латвійської федерації футболу щодо війни, яку Росія розпочала в Україні. Наша позиція буде залишатися в силі до завершення війни в Україні», – повідомили у Латвійській федерації футболу. 

«Після того як  Росія здійснила напад на Україну, ми не будемо брати участь у жодних змаганнях з російськими спортсменами», — наголосив Президент шведської футбольної федерації Фредрік Райнфелдт.  

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024