«Діти не повинні бути покарані за дії дорослих»: УЄФА поновлює прийом команд з росії

27 Вересня 2023, 16:53
Виконавчий комітет призначив Національний стадіон у Варшаві, Польща, господарем Суперкубка УЄФА 2024 року, 2094
Виконавчий комітет призначив Національний стадіон у Варшаві, Польща, господарем Суперкубка УЄФА 2024 року,

УЄФА поновлює прийом дитячих команд з росії у своїх змаганнях. Командам U-17 дозволили грати без прапора країни, гімну, національної екіпіровки і не на території рф.

Про послаблення для російських футболістів йдеться на офіційному сайті УЄФА.

У Спілці європейських футбольних асоціацій (УЄФА) запевняють, що засуджують незаконну війну росії та обіцяють, що відсторонення усіх інших команд росії (клубів і національних збірних) залишатиметься в силі до завершення «конфлікту» в Україні.

Українська асоціація футболу зреагувала на заяву УЄФА офіційною відповіддю з засудженням їхнього рішення та відмовою брати участь у змаганнях разом з рф, яку розміситила на своєму сайті.

Українська асоціація футболу
Українська асоціація футболу

«УАФ рішуче засуджує сьогоднішнє рішення УЄФА про повернення до міжнародних змагань команд U-17 із рф.

УАФ наполягає на збереженні попередніх рішень УЄФА та ФІФА щодо недопущення всіх російських команд до участі в міжнародних змаганнях під егідою даних організацій.

УАФ підтверджує, що не братиме участі в жодних змаганнях за участі російських команд, та звертається до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд із рф за умови їхнього допуску», – наполягають в Українській асоціації футболу.

Виконавчий комітет призначив Національний стадіон у Варшаві, Польща, господарем Суперкубка УЄФА 2024 року, який відбудеться 14 серпня та послабив умови для російських футболістів:

«УЄФА був першим спортивним органом, який відреагував на війну в Україні, і в лютому 2022 року вжив рішучих заходів – відсторонив усі російські команди від своїх змагань, скасував заходи, заплановані в Росії, як-от фінал Ліги чемпіонів УЄФА в Санкт-Петербурзі та Суперкубок УЄФА в Казані, а також розірвання спонсорського контракту з «Газпромом», – написали вони.

Читайте також: УЄФА офіційно забрала фінал Ліги чемпіонів у Санкт-Петербурга.

«Однак УЄФА також усвідомлює, що діти не повинні бути покарані за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен відмовлятися від посилань миру та надії. Особливо прикро те, що через триваючий конфлікт покоління неповнолітніх позбавлене права змагатися у міжнародному футболі», – зазаначили УЄФА.

«З цих причин Виконком УЄФА вирішив, що російські команди другорядних гравців будуть знову допущені до його змагань протягом цього сезону. У зв'язку з цим Виконавчий комітет звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити російські команди U17 (як дівчат, так і хлопців), навіть якщо жеребкування вже відбулося», – пояснюють УЄФА.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024