До Луцька їдуть дві медалі з Іспанії: результати лицарського чемпіонату світу для України

03 Травня 2023, 17:52
Жіноча збірна України 2023 1432
Жіноча збірна України 2023

Луцька спортсменка завоювала призові місця у масових номінаціях на чемпіонаті світу зі середньовічного бою в Іспанії.

Одна з представниць збірної України та учасниця клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк» Катерина Баран виборола «срібло» у масовій жіночій номінації «3 на 3» та «бронзу» у масовій жіночій номінації «5 на 5» на чемпіонаті світу зі середньовічного бою IMCF World Championship 2023. Про це Спорт на Районі дізнався від українських спортсменок.

Катерина Баран
Катерина Баран

Медалі, які їдуть в Луцьк
Медалі, які їдуть в Луцьк

«Для мене було дуже великою честю і відповідальністю представляти Україну на міжнародному спортивному заході в час коли наші хлопці захищають Україну і світ на фронті. Не вистачить слів, щоб описати те, з якою повагою і співчуттям ставляться іноземці до українців. Представники кожної країни-учасниці чемпіонату пропонували нам допомогу та висловлювали підтримку», – розповідає Катерина Баран.

Цьогоріч на IMCF World Championship 2023, який відбувався з 29 квітня по 2 травня в Іспанії в замку Бельмонте, збірну України представляли лише спортсменки. Чоловіки не змогли виїхати з країни через російську агресію, адже багато з представників збірної зараз на фронті боронять цілісність України. 

«З нами не було хлопців, які б перекрикували всіх, вболіваючи на нас, як воно відбувається на турнірах в Україні, але підтримка в нас була: європейці скандували «Україна», «Слава Україні» під час наших боїв, і від цього на очі наверталися сльози. Багато бійців носять жовто-блакитні стрічки та державну символіку України як знак підтримку нашій країні», – додає спортсменка. 

Українська команда
Українська команда

Загалом дівчата везуть в Україну такі здобутки:

  • Дуельна номінація «алебарда» – 1 місце – Аліса Волошина (РТГ «Гюргів»)
  • Дуельна номінація «довгий меч» – 3 місце – Катерина Умярова (Айна Бера Поділ)
  • Дуельна номінація «щит і меч» – 2 місце – Наталія Ширдел (Тангар)
  • Професійні бої – 2 місце – Наталія Ширдел 
  • Масова номінація «3 на 3» – 2 місце – Катерина Умярова, Аліса Волошина, Катерина Баран (Айна Бера Луцьк), Аліна Кравченко, Наталія Ширдел. 
  • Масова номінація «5 на 5» – 3 місце – Катерина Умярова, Аліса Волошина, Катерина Баран, Аліна Кравченко, Наталія Ширдел, Анастасія Клюцко (ВІК Путивль)

Церемонія нагородження
Церемонія нагородження

«Чемпіонат закінчився, і тепер нас чекає довгий шлях назад в Україну. Як капітан і як українка я неймовірно пишаюся бійцями, які представляли нашу країну на чемпіонаті світу. Це команда, про яку я могла просто мріяти, така щаслива, що вони є в моєму житті», – ділиться враження лідерка жіночої збірної України Катерина Умярова. 

Катерина Умярова
Катерина Умярова

Читайте також: Українка-лицарка виборола «золото» на чемпіонаті світу в Іспанії

Читайте також: Лицарка із Залізниці поділилася враженнями про чемпіонат світу із середньовічнього бою

Коментарі
05 Травня 2023, 17:42
Неймовірні. Уявляю, як складно зараз знаходити можливості не полишати улюблену справу. Колись ми з друзями займалися історичною реконструкцією, щось на Віоліті купували, щось у майстрів, дещо виготовляли самі і це лише матеріальний аспект справи, а підготовка, тренування, не просто то все.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024