Українка-лицарка виборола «золото» на чемпіонаті світу в Іспанії

30 Квітня 2023, 14:10
Аліса Волошина 2711
Аліса Волошина

Українка перемогла в дуельній номінації на чемпіонаті світу зі середньовічного бою в Іспанії.

Спортсменка з Білоцерківського клубу РТГ «Гюргів» Аліса Волошина представляє Україну на чемпіонаті світу зі середньовічного бою IMCF World Championship 2023, де здобула перемогу в номінації «Алебарда» серед жінок. Про це Спорт на Районі дізнався від українських спортсменок.

Цьогоріч на IMCF World Championship 2023, який відбувається в Іспанії в замку Бельмонте, збірну України представляють лише спортсменки. Чоловіки не змогли виїхати з країни через російську агресію, адже багато з представників збірної зараз на фронті боронять цілісність України. 

Спортсменка з луцького клубу середньовічного бою «Айна Бера» Катерина Баран також боролася в номінації «Алебарда» серед жінок.

«Не знаю, як передати емоції, коли йдеш в ході на церемонії відкриття, а представники інших країн скандують «Україна» та «Слава Україні». Ми змогли тільки посміхнутись і заплакати. Весь світ з нами», – розповідає Катерина. 

Катерина Баран, Аліна Кравченко, Аліса Волошина
Катерина Баран, Аліна Кравченко, Аліса Волошина

Прапор України на алебарді
Прапор України на алебарді

Чемпіонат світу розпочався в Іспанії 29 квітня й триватиме до 2 травня. Сьогодні, 30 квітня, в номінації «Довгий меч» серед жінок змагається спортсменка з київського клубу «Айна Бера» Катерина Умярова. Станом на 13:50 дівчина уже вийшла з групи, тож змагатиметься за «золото». 

Також на українських спортсменок чекають ще масові номінації «3 на 3» та «5 на 5». 

Жіноча збірна України
Жіноча збірна України

Довідково: Україна – перша країна світу, яка визнала середньовічний бій неолімпійським видом спорту. У 2019 році наша держава приймала чемпіонат світу IMCF World Championship. У Луцьку функціонує клуб середньовічного бою «Айна Бера», який є одним з осередків по всій Україні та був відкритий другим після столичного у 2009 році. У луцькому клубі є чинні майстри спорту зі середньовічного бою.  

Результати фінальних змагань у в номінації «Алебарда» серед жінок. 

Трансляцію другого дня чемпіонату дивіться у відео на YouTube.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024