Змагатимуться без росіян: український уряд ухвалив рішення про бойкот змагань із рашистами

01 Квітня 2023, 02:50
Змагатимуться без росіян: український уряд ухвалив рішення про бойкот змагань із рашистами 1959
Змагатимуться без росіян: український уряд ухвалив рішення про бойкот змагань із рашистами

Міністр Кабінету Міністрів України та член НОК України Олег Немчінов повідомив, що уряд ухвалив рішення про бойкот змагань за участю рашистських спортсменів. Українці братимуть участь у кваліфікації ОІ-2024 лише у тих змаганнях, де не буде росіян.

Про це пише «Sport.ua».

«На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Вадима Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях [на Олімпіаду-2024] тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної.
Так от, я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань, відповідно українці не зможуть взяти участь, що поламається кар'єра чи щось інше. Зате залишиться життя ваше і ваших дітей», – наголосив Немчінов.

Нагадаємо: 28 березня Міжнародний олімпійський комітет оголосив, що російські та білоруські спортсмени зможуть змагатися в індивідуальних видах спорту під нейтральним прапором. Це рішення зустріло опір з боку України та країн-союзниць.

 

Читайте також:

Олімпійський баБах. Як і чому МОК повертає росію у спорт

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024