Попри зливу голів ФК «Острог» не став чемпіоном

11 Листопада 2020, 10:34
2380

Останній тур Чемпіонату Острожчини був сповнений інтриг і заочної боротьби за золото, адже ФК «Острог» і ФК «Грем’яче» мали по однаковій кількості очок і в разі власної осічки автоматично робили суперника чемпіоном.

Гра між острожанами і ФК «Розваж», який фактично втратив мотивацію, адже за будь-якого результату залишався третім, розпочалася з пильним поглядом у Вельбівне, де ФК «Грем’яче» приймав бадівську «Ниву», яка попри суботні інтриги все-таки приїхала на матч. Такий хід подій неабияк злив підопічних Олександра Русакова, адже тепер треба було забивати на 3 голи більше, ніж ФК «Грем’яче» вкладе у ворота бадівців.

«Розваж» вийшов на поле без жодного вогнику в очах, з надією грати у свій футбол і навіть не сподіваючись зачепитися за очки. На початку поєдинку суперники обмінялися непоганими атаками, які не принесли успіху жодній із команд. ФК «Острог» очікувано почав домінувати, раз за разом перевіряючи на пильність Сергія Базилюка-Котовича, однак воротар розважців надійно обороняв останній рубіж. Гості грали у свій футбол, часто фолили, і це злило Валентина Стрільця, який керував на бровці діями своїх підопічних. Натомість острожани невдало розігрували штрафні, б’ючи то в стінку, то в молоко. Перший тривожний дзвіночок пролунав на 26 хв., коли після чергового стандарту м’яч влучив у стійку, покотився вздовж лінії воріт і… залишився в полі. Захисники підстрахували. Через три хвилини острожани розіграли чудову комбінацію – пас на лінію штрафного майданчика, удар і м’яч затріпотів за спиною Сергія Базилюка-Котовича – 1:0. Повівши в рахунку, господарі продовжували наступ на ворота суперника, адже в паралельному матчі ФК «Грем’яче» вже громив бадівську «Ниву». Однак воротар розважців був на висоті: спочатку потягнув постріл у дев’ятку, а потім урятував після удару головою.

Розважці абсолютно не створювали жодних моментів і навіть не могли перейти половину поля суперника, що ще більше заводило їхнього тренера. Наприкінці тайму острожанам вдалося відзначитися вдруге: пас із центру за спину захисникам і нападник господарів прокидає повз Базилюка-Котовича, забивши такий потрібний гол у роздягальню.

2:0 після свистка на перерву, однак «Острогу» цього не достатньо для чемпіонства, озираючись на матч у Вельбівному. І тренер ФК «Розваж» робить несподівану заміну – знімає з гри героя першого тайму Сергія Базилюка-Котовича.


 

Спочатку юний голкіпер декілька разів урятував свою команду від чергового гола, надійно зігравши кулаками та випередивши нападника під час очного рандеву. Однак на 59 хв. через помилку воротаря острожани забили втретє і продовжили тиснути на ворота суперника. На 68 хв. рахунок став 4:0. І не встигла хвилинна стрілка зробити повний оберт, як розважці пропустили вп’яте – вихід один на один і голкіпер програє дуель.

Знову атака острожан. Воротар пропускає поміж ногами, але… захисник страхує. А тим часом у Вельбівному «Грем’яче» забило 6-й у ворота бадівської «Ниви»…

ФК «Острог» не здається, і з-за меж поля лунає фраза: «Нам треба ще три голи». Футболісти намагаються втілити в життя слова свого наставника, але м’яч летить мимо. Розважці пробують атакувати, проте пробивати по воротах не наважуються, хоч і нагоди нібито не погані. І тут фраза в центрі поля: «…їм треба виграти».

Треба… І «Острог» таки забиває 6-й, однак арбітр після консультації з боковим суддею скасовує взяття воріт – фол в атаці. Господарі не збавляють обертів. Знову удар – поперечина, добивання – фол. Суддя вказує на 11-метрову позначку. 6:0 – без шансів для воротаря.


 

Острожани продовжують тиснути, хоч основний час уже спливає. І після подачі з флангу м’яч улучає в руку футболістові «Розважа». Так, це справедливе пенальті. Однак зазирнемо до Вельбівного. Там без змін: грем’ячівці впевнено йдуть до перемоги. Удар по центру – воротар дотягнувся, але м’яч таки затріпотів у сітці. 7:0. Лунає фінальний свисток.

ФК «Розваж» пропустив зливу голів, весь матч злив свого тренера, який емоційно бігав по бровці, але дива не сталося. Незважаючи на розгромну перемогу, ФК «Острог» так і залишився на другому місці, поступившись грем’ячівцям за різницею м’ячів. А що було б, якби «Нива» таки до Вельбівного не приїхала?...

26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024