Набили повен міх: ФК «Грем’яче» переміг «Ниву»

10 Листопада 2020, 09:54
Атакує Сергій Непомнящий 1936
Атакує Сергій Непомнящий

Завершився Чемпіонат Острозького району з футболу сезону 2020 року.

В останньому 14 турі, який відбувся 8 листопада, лідери в заочній битві вирішували долю трофеїв.

Перед завершальним туром першу сходинку турнірної таблиці за ліпшої різниці м’ячів посідав чемпіон області ФК «Грем’яче», другу – ФК «Острог» (по 26 очок). А на третьому місці був ФК «Розваж» (21 очко).

Розважці не могли застрибнути на «срібне місце» за жодних умов, тож команда була немотивованою на гру, а «Острогу» й «Грем’ячому» треба було виривати чемпіонство заочно з якомога більшою кількістю забитих. Що ж, в обох матчах був голепад.

Попри певні гойдалки, бадівська «Нива» до «Грем’ячого» таки приїхала. Господарі почали з центру й відразу кинулися в масовану атаку. Сергій Непомнящий увірвався у штрафний майданчик, не втримався на ногах і «чисто» впав, а бадівці розігнали контратаку, щоправда, пробити теж не змогли.

Згодом грем’ячівці знову вивели Непомнящого на ударну позицію, але ворота гостей урятувала стійка. Шкіряний вернувся в поле, там його підібрав Назар Гаврилюк, у дотик закинув на Дмитра Гаврилюка, який на 8 хв. відкрив рахунок.

Штурм воріт «Ниви»
Штурм воріт «Ниви»

 

«Нива» сіла нижче й через дві хвилини з рикошету м’яч знову влетів у ворота – 2:0. Бадівці розвели і сімейний дует Гаврилюків – Дмитро навішував, Назар точно пробив головою – зробив рахунок 3:0.

«Світло-зелені» трохи розслабилися і «Нива» ненадовго опинилася на половині поля суперників. З боротьби м’яч закинули вперед, а Вадим Медведь із-за меж штрафного майданчика потужно зарядив по центру – воротар витягнув!

Чергова атака «Грем’ячого» завершилася пострілом по горобцях, а бадівці знов підловили на контратаці й вільною зоною впевнено рвалися до воріт. Удар здалеку став легкою здобиччю Антона Панкевича.

Натомість Дмитро Гаврилюк протягнув правою бровкою, віддав на Непомнящого, а «вісімка» господарів виклав під удар Вадимові Медведеві – 4:0 на 25 хв.

Команди обмінялися атаками. Черговий прорив закінчився свистком – Володимр Озімковський указав на «точку». Пенальті впевнено реалізував Сергій Непомнящий.

Під кінець тайму запал обох команд пригас. На 40 хв. ФК «Грем’яче» зумів провести блискучу атаку – Олег Груша пройшов лінію захисту, ударив на силу, м’яч відбився від поперечини, вилетів у поле, де його на голову прийняв Непомнящий – воротар прочитав удар із добивання. «Нива» огризнулася двома атаками, але капітан Віталій Кравчук надійно зіграв у захисті.

У першій половині гри «Нива» сповна скористалася помилками суперників, а «Грем’яче» втратило немало моментів… Але другий тайм був не менш активний.


 

У перерві Володимир Моцюк зробив заміни і «світло-зелені» заграли в два нападники. Уже на 46 хв. у штрафному «Ниви» горіло: Сергій Непомнящий отримав пас і вдарив точно в перекладину, а добивання знову дісталося воротареві. За п’ять хвилин форвард повторив трюк із перекладиною… Натомість бадівці атакували лівим флангом і дійшли до штрафного суперників, але захист заблокував удар. М’яч закинули вперед на Назара Гаврилюка, який на підході до штрафного скосив захисника і пробив по воротареві. На добиванні опинився Степан Кащин – 6:0.

На 78 хв. кулю отримав Непомнящий, пройшов, обфінтивши захист, і потужно пробив – дубль найкращого бомбардира області – 7:0.

Читайте також: Не футболом єдиним: бомбардир із Рівненщини похвалився грибами

«Нива» розвела, Олег Груша підхопив м’яч, розриваючи коробочку, дотягнув до штрафного, навісив, а Степан Кащин на льоту замкнув – 8:0. Два дублі за дві хвилини.

Бадівці провели дві атаки – перший удар узяв Панкевич, а другу перервав фол – штрафний закрутили повз площину воріт.


 

На 82 хв. Непомнящого в штрафному скосив захисник і Сергій удруге пішов пробивати пенальті. Цього разу менш вдало – воротар відбив. Відскок, Груша на добиванні. Поперечина.

Під кінець гра сповільнилася. Грем’ячівці вже традиційно грали флангами. Назар Гаврилюк пройшов праворуч, навісив у штрафний, а Степан Кащин закинув за комірець. Хет-трик на 87 хв. – 9:0.

Автор хет-трику Степан Кащин
Автор хет-трику Степан Кащин

 

Завершилася гра високим безцільовим ударом «Грем’ячого».

ФК «Острог» на домашньому полі теж усуху розніс «Розваж». Однакова кількість очок за кращої різниці м’ячів таки утверджує чемпіонство ФК «Грем’яче». Якщо не буде ніяких підводних течій….

«У нас був дуже важкий сезон із напруженим графіком. Я дякую хлопцям за згуртованість, самовіддачу, наполегливість і міцність характеру! Приємно, що всі виклики ми приймали як одна сім’я. Нас чекає підготовка до нового сезону, а сьогодні дякую і команді, і суперникам за цікаву боротьбу, і нашим уболівальникам», – сказав після матчу президент ФК «Грем’яче» Микола Науменко.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024