ФК «Грем’яче» закріпився вгорі турнірної таблиці: результати третього туру 2 ліги Рівненщини

07 Вересня 2020, 12:39
ФК «Грем’яче» закріпився вгорі турнірної таблиці 1845
ФК «Грем’яче» закріпився вгорі турнірної таблиці

Вихідними на Рівненщини відбулися матчі третього туру Чемпіонату 2 ліги з футболу сезону 2020 року.

Центральним матчем туру можна вважати гру лідерів турнірної таблиці – ФК «Грем’яче» і ФК «Зарічне». Матч відбувся в неділю, 6 вересня, на стадіоні села Вельбівно (Острозький район).

Гру з центру поля розпочали гості, одначе «світло-зелені» відразу взяли ініціативу у свої руки. Уже через дві хвилини прозвучав перший свисток – на газоні опинився десятий номер «Грем’ячого» Олег Груша. Стандарт потужно подав Олександр Марченко, м’яч опинився в Сергія Непомнящого, який віддав на Ігоря Сиргі. Атака обрізалася перед ворітьми, де нападника зупинив захист. Не встигли гості розігнати атаку, як суддя призначив новий штрафний – Петро Ярмолюк пристрілювався в «дев’ятку», але м’яч пройшов над перекладиною.


 

На 5 хв. матчу суддя призначив штрафний у ворота «Грем’ячого». Гості подали у воротарський, зав’язалася боротьба на другому поверсі, одначе Руслан Рижик надійно зафіксував м’яч і вивів його в поле. Ігор Сиргі прокинув на Сергія Непомнящого. «Вісімка» не встиг обробити м’яч і шкіряний вилетів за межі поля.

«Грем’яче» проводило атаку за атакою: Петро Ярмолюк засильно навісив у штрафний, а Назар Гаврилюк засвітив над воротами свічку.


 

На 10 хв. матчі Сергій Непомнящий мав шанс відкрити рахунок, пробивши на дальню штангу, але м’яч лизнув стійку й викотився за межі поля.

ФК «Зарічне» огризнулися атакою, прорвавшись у центрі поля, але удар пройшов повз площину воріт. Своєю чергою на ударній позиції опинився Олег Груша, але м’яч пролетів повз ворота.

Атака гостей
Атака гостей

 

Гості спробували розігнати контратаку, але відразу ж потрапили  в офсайд. За кілька хвилин їм таки вдалося прорватися на половину поля суперника й отримати право на штрафний, однак стандарт узяла на себе стінка, а добивання не вдалося – м’яч зрізався з ноги.

Зберегти м
Зберегти м

 

Олег Груша з Сергієм Непомнящим, до яких долучився Дмитро Гаврилюк, розіграли кілька комбінацій, однак м’яч уперто не йшов у ворота. Можливо, виною тому сильний вітер, а можливо, утома – перед тим основа ФК «Грем’яче» відбігала матч першості Острожчини.

Під кінець тайму футболіст «Зарічного» ще раз вийшов на ударну позицію, але м’яч просвистів надто високо, а на останній хвилині штрафний гостей перехопив Олександр Марченко. У першій 45-хвилинці, попри «нулі», відчутно переважали господарі.

Після перерви грем’ячівці протягнули атаку по флангу. Назар Гаврилюк пробив по воротах, але м'яч влучив у сітку зі зовнішнього боку.

ФК «Зарічне» кинувся вперед з іншого флангу, нападник легко пройшов Петра Ярмолюка, але Віталій Кравчук у підкаті виніс м’яч у поле. Шкіряний опинився на правому фланзі у Вадима Тишкуна, який закрутив у воротарський, але не зумів закинути за комірець. Голкіпер невдало вибив, Сергій Непомнящий не встиг підлаштуватися під удар, але Олег Груша, який набіг із центру, перекинув через лежачого голкіпера – 1:0 на 52 хв. матчу.

За кілька секунд до взяття воріт.
За кілька секунд до взяття воріт.

 

На 55 хв. хвилині зарічненці зуміли закрутити м’яч із кутового в площину воріт, але Рижик зіграв на випередження й вибив руками вперед. За хвилину суддя призначив штрафний, який тринадцятка гостей головою зумів спрямувати у ворота. Сейв Руслана Рижика!

У середині тайму Володимир Моцюк провів кілька замін і поки свіжі футболісти втягувалися в гру«Зарічне» зуміло нав’язати свій темп.

На 65 хв. Олег Груша отримав м’яч у центрі й прицільно пробив – завершити атаку не вдалося, бо боковий суддя сигналізував порушення, на що рефері запізно звернув увагу. Гості побігли в атаку, але її перервав свисток судді – офсайд.

Грем’ячівці мали ще кілька нагод збільшити перевагу, але на сильні флангові передачі не встигали нападники, а удари з центральної частини поля дісталися воротареві.

На 75 хв. зросла напруга біля воріт «Грем’ячого» – Олег Груша штовхнув нападника й побачив перед собою жовте світло. Після безрезультатного штрафного зарічненці зуміли двічі поспіль пробити по воротах, але Руслан Рижик зіграв більш ніж надійно.

У наступну десятихвилинку гості ще раз зуміли атакувати редути Рижика, але м’яч просвистів вище.  Натомість Олег Груша, який виходив сам на сам із голкіпером, ударив-таки в спину захисникові, який вчасно набіг.

Під кінець гри Олександр Марченко, прийнявши м’яч на голову після вільного удару, спрямував кулю у ворота, але не влучив і м’яч пройшов повз дальню стійку. Кілька фінальних ударів уже не становили жодної загрози ні для однієї, ні для іншої команди.

Олександр Марченко на своїй позиції захисника
Олександр Марченко на своїй позиції захисника

 

«На сьогодні ФК «Грем'яче» виступає в трьох турнірах – Чемпіонат і Кубок Рівненської області, а також першість Острожчини. Непросто, адже більшість гравців основи встигають пограти і там, і там. Дякую нашим гравцям за самовіддачу й волю до перемоги! ФК «Зарічне» приїхав здалеку і ми раді, що змогли зустрітися з цією хорошою командою», – відзначив президент ФК «Грем'яче» Микола Науменко.

Третя за ліком перемога ФК «Грем’яче» дала змогу амбітному новачкові закріпитися на першій сходинці турнірної таблиці 2 ліги. На друге місце завдяки перемозі 3:1 над «Смигою-Кеннебергом» піднімається володимирецька «Енергія», а ФК «Зарічне» посідає третю сходинку. Також перші ігрові очки завоювала друга команда «Садового», яка здолала томашгородський «Граніт» (4:3).

Наступного туру центральним матчем буде зустріч «Енергія» (Володимирець) – ФК «Грем’яче» (неділя, 13 вересня). Гра цікава ще й тим, що напередодні, 9 вересня, ці команди поборються в 1/4 фіналу Кубку Рівненської області.

 

Читайте також:

Збірна світу в селі без стадіону: хто і як розвиває футбол на Острожчині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024