Футболіст із Рівненщини відзначився на останніх секундах матчу «Олександрія» – Десна»

15 Червня 2020, 18:19
3786

Півзахисник донецького «Шахтаря», який на правах оренди виступає за «Десну», уродженець Рівненщини Андрій Тотовицький поставив масну крапку у матчі проти «Олександрії».

«Олександрія» і «Десна», 4 та 5 команда чемпіонату України на початку матчу, зустрічалися в неділю, 14 червня. Це була вже третя зустріч Десни з Олександрією в поточному сезоні Прем'єр-ліги. Підопічні Рябоконя вважаються незручним суперником для чинних бронзових призерів, позаяк чернігівці виграли дві попередні гри із загальним рахунком 5:0, – пише «Футбол 24».

Поєдинок розпочався в хорошому темпі, проте доволі сумбурно – багато біганини, але мало конструктиву. На 5-й хвилині Калітвінцев завдав першого удару, але м'яч не дійшов до Паньківа після вдалого блоку захисників. Господарі відповіли слабеньким ударом Ковальця. «Десна» заграла активніше – серія кутових завершилася неточною спробою Імерекова. Після цього гра дещо заспокоїлася, лише на 20-й хвилині ситуацію знову пожвавив Ковалець. Після його удару м'яч, імовірно, влучив у руку Імерекову, але Євген Арановський не скористався відеоповтором – лише кутовий.

Калітвінцев класно приклався лівою з-за меж штрафного – Паньків у ефектному стрибку витягнув м'яч з ближньої дев'ятки! Найнебезпечніший момент у матчі наразі. Втім, вже в наступній атаці «Десна» відкрила рахунок. На 29-й хвилині Олександр Філіппов зробив все сам. Найкращий бомбардир «Десни» протягнув м'яч з центра поля у штрафний, зібрав навколо себе кількох суперників та обвідним ударом лівою вразив дальній верхній кут. 14-й гол 27-річного форварда у поточному чемпіонаті.

«Олександрія» пішла відігруватися і могла це зробити одразу ж. Гордієнко з носка пробив з кількох метрів – ефектний сейв Паста! Тільки кутовий. «Десна» провела ще одну хорошу атаку – Конопля розігнався і віддав на Будківського, який забарився з ударом та втратив м'яч. На останніх хвилинах тайму гості створили ще один шанс. Будківський виграв боротьбу, Філіппов віддав на Єгора Картушова, той пробив з меж штрафного – Паньків!

Але вже за хвилину був безсилий і голкіпер збірної України. Калітвінцев подав штрафний, а м'яч, нікого не зачепивши, влучив у стійку та опинився в сітці. 0:2 – провальний перший тайм від команди Шарана, яка мало що показала в атаці. «Десна», окрім двох голів, мала ще шанси, але вдало діяв Юрій Паньків.

Другий тайм розпочався ідеально для «Олександрії». Василь Грицук, який щойно вийшов на заміну, прострілив справа у штрафний, а Максим Третьяков у дотик влучив у дальній кут. Йшла 28-ма секунда. Пропущений гол не знітив «Десну» – спочатку гості претендували на пенальті після ймовірної гри рукою Гречишкіна, а згодом Паньків видав черговий сейв після удару Калітвінцева з гострого кута. Втім, підопічні Рябоконя забили втретє. Навіс Юхима Коноплі потужним ударом головою замкнув Андрій Гітченко, який свого часу грав за Олександрією. Шансів у Паньківа було вкрай мало – 1:3.

На 60-й хвилині справи «Олександрії» стали ще гіршими. Владислав Бабогло за фол у чужому штрафному отримав другу жовту картку від Євгена Арановського. У верховій боротьбі центрбек вдарив Гітченка та залишив команду вдесятьох. Другий матч поспіль «Олександрія» завершує не в повному складі.

Господарі могли ще й отримати пенальті у власні ворота. Арановський вислухав підказку VAR, але вирішив не добивати команду Шарана, обмежившись кутовим. Але за кілька хвилин арбітр все ж призначив 11-метровий після перегляду відеоповтору. Пенальті, схоже, справедливий, адже Бухал відверто скосив Будківського. Юрій Паньків є знаним майстром з відбивання 11-метрових, але Філіппов не залишив йому жодного шансу. 1:4. Фактично, це був вирок – Володимир Шаран змирився з поразкою і розчаровано сів на лаву. У другому поєдинку поспіль його команда отримує серйозний удар.

На останніх секундах Андрій Тотовицький, який вийшов на заміну, поставив масну крапку – 1:5. Десна залишається злим генієм для Олександрії – третя перемога підопічних Рябоконя в сезоні над своїм опонентом.

Чернігівці набрали 49 очок та зрівнялися із Зорею. Саме команда Рябоконя вийшла на 3 місце, адже має перевагу над луганцями в очних зустрічах. В Олександрії залишилося 43 бали – це п'ята позиція та шестиочкове відставання від третього місця.

Наступний матч Десна проведе вдома із Зорею – лобовий матч за 3 місце. Олександрія поїде в гості до Шахтаря, який може гарантувати собі чемпіонський титул.

 

Читайте також:

Рівненщина: товариська гра ФК «Грем’яче» і «Славії» закінчилася на користь гостей

Юний футболіст з Рівненщини став гравцем Академії ФК «Шахтар»

Коментарі
17 Червня 2020, 21:50
Тільки не на правах оренди, Андрій має повноцінний контракт з Десною.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024