Без догравань і перехідних матчів: «хрестоносці» можуть автоматично опинитися у Прем’єр-лізі

26 Травня 2020, 12:58
1645

Розіграш Першої ліги завершений достроково. Таке рішення ухвалили в ПФЛ. Однак досі не вирішено, які команди перейдуть до Прем’єр-ліги.

Це питання наразі дуже актуальне для луцької «Волині», яка посідає другу сходинку турнірної таблиці і є одним із кандидатів на перехід в УПЛ.

Наразі ПФЛ пропонує чотири варіанти розв’язання цієї ситуації, – пише «Футбол 24»:

  1. Організувати мінітурнір між лідерами турнірної таблиці (6 команд). Попередньо набраних очок не враховуватимуть.
  2. Клуби, які посіли першу та другу сходинку, автоматично кваліфікуються в УПЛ. А третю путівку між собою розіграють команди 3–6 місць.
  3. Клуби, які претендують на підвищення, дограють турнір між собою згідно з календарем Першої ліги. Попередньо набрані очки також будуть ураховані.
  4. Перша трійка поточної турнірної таблиці автоматично виходить в УПЛ.

ПФЛ наголосила, що допускатиме до розіграшу путівок лише ті команди, які пройшли атестацію УПЛ. Якщо клуби погодяться на мінітурнір, то, ймовірно, він відбудеться в одній області.

Своєю чергою директор луцької команди Валентин Кошельник озвучив офіційну позицію клубу щодо догравання чемпіонату.

«Позиція «Волині» одна – усе повинно бути чесно, все має бути прозоро. Грати потрібно обов'язково, але лише за однієї умови – федерація буде допомагати з тестами, грошима. Команди повинні грати не в скороченому варіанті, а нормальний чемпіонат. Безпека – найголовніше», – зазначив Кошельник.

Читайте також: Наставники «Волині» визначилися з тим, як хотіли б дограти сезон

Нагадаємо, більшість клубів Першої ліги підтримали дострокове завершення чемпіонату – за це на засіданні Ради ліг ПФЛ проголосували представники 8 колективів, 6 були проти, 1 (луцька «Волинь») утримався, а 1 не з'явився на засідання.

Ще раніше тренер червоно-білих Андрій Тлумак заявляв, що «Волинь» готова скласти конкуренцію в еліті українського футболу.

Загалом великий футбол планують відновити після 30 травня – МОЗ дозволив проведення футбольних матчів УПЛ та Кубка України

 

Читайте також:

«Футзал – це моє життя», – Олександр Бондар розповів про кар'єру в Польщі і нове запрошення до Рівного 

У «Волині» тільки втратив час, – Євген Бохашвілі

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024