Тренер покладає на мене великі надії: футболіст із Кореччини виступає за професійний клуб у Словаччині

09 Лютого 2024, 17:12
Уродженець Кореччини Сергій Снопок підкорює футбольні поля Словаччини 2491
Уродженець Кореччини Сергій Снопок підкорює футбольні поля Словаччини

Сергієві Снопкові в березні 2024 року виповниться 17. Уже більш як десять років юнак грає у футбол, а нині підкорює професійні поля в Словаччині.

Сергій Снопок – уродженець Крилова, що на Кореччині (Рівненська область). Саме тут хлопець починав футбольний шлях, тренувався в Корецькій ДЮСШ, ДЮСШ «Вереса», Березнівському спортліцеї. 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, разом із батьком перебрався до Словаччини, де продовжив удосконалювати свою майстерність.

Сергій Снопок. Памятне фото з часів ігор за команди Рівненщини
Сергій Снопок. Памятне фото з часів ігор за команди Рівненщини

«Чесно кажучи, їхати за кордон у мене плани були ще до повномасштабної війни. Але коли розпочалося вторгнення і в Україні «заморозили» всі ліги, не було де грати й тренуватися – це підштовхнуло до поїздки. Спершу приєднався до однієї з юнацьких команд, але не грав там офіційно. Скоріше, це була база для тренувань, аби підтримувати форму», – розповідає Сергій.

У цьому клубі 15-річний хлопець відіграв три місяці. Тренер помітив талановитого футболіста й спрямував до іншого клубу – ФК «Дубравка». Там Сергій провів рік. 

«Тоді я почав підшуковувати нову команду, бо в «Дубравці» почувався не зовсім комфортно, хоч і мав постійне місце в основі, можна сказати, був лідером команди», – зізнається юний футболіст.

Наступним клубом уродженця Рівненщини став МФК «Скалиця». Хлопець каже, що це клуб, який демонструє сильний футбол. Та на заваді співпраці стали побутові умови: клуб не пропонував житла, а їздити з Братислави 70 кілометрів на тренування та ігри досить незручно. Отож, Сергій Снопок повернувся до ФК «Дубравка», де провів ще пів року.

«Обставини склалися так, що мене запросили до ФК «Локомотив» (Девінська Нова Вес). Ще на першому тренуванні мені сказали, що візьмуть у колектив. Разом із дорослою професійною командою я грав приблизно чотири місяці, після того капітан команди сказав, а тренер підтримав, щоб я спробував себе в іншому потужнішому клубі», – розповідає Сергій.

Так футбольні дороги повели юнака до братиславського ФК «Петржалка». Хлопець каже, що це сильний професійний клуб, який за рівнем підготовки нагадує київське «Динамо». Утім, зіграти там не вдалося. Сергієві відмовили, зауваживши, що юнак має гарну техніку, та йому бракує сили й витривалості.

Отож, за попередньою домовленістю Сергій Снопок прописався в «Локомотиві». 16-річний нападник відразу отримав місце в головній команді.

У суботу, 3 лютого, Сергій Снопок дебютував за ФК «Локомотив» з Девінської Нової Вес у товариській грі проти команди «Плавецки Штврток». Уродженець Рівненщини провів на полі 90 хвилин і відзначився результативними діями – забив гол (незарахований через офсайд) і віддав результативну передачу.

«На жаль, ми програли 2:4, але це був той матч, який я запам’ятаю на все життя, адже це перша гра на дорослому професійному рівні», – зізнається Сергій.

Сергій Снопок під час дебютного матчу за
Сергій Снопок під час дебютного матчу за "Локомотив"

Розповідаючи про свою нинішню команду, юний форвард одним із найвагоміших досягнень минулого сезону називає вихід «Локомотива» до 1/8 фіналу Кубку Словаччини. 

«Наше завдання – вийти до вищої ліги. Тренер покладає на мене великі надії, тож працюватиму ще більше», – додає Снопок.

Хлопець розповідає, що команда Девінської Нової Вес має щільний графік тренувань. Колектив працює чотири рази на тиждень: у понеділок – тренування у спортзалі на силу, у середу – на полі з м’ячами, у четвер – загальне, а в п’ятницю – передігрове тренування з розбором тактики. На вихідних, як і в Україні, зазвичай відбуваються матчі.

«Крім того, я маю й індивідуальні тренування, зокрема з тренером у спортзалі, а також окремо працюю з м'ячем. Звісно, щоранку виділяю час на вправи – розтяжку і відтискання. Отож, виходить, що тренуюся два-три рази на день. А такого, що позаймався лише з командою немає взагалі – обов’язково індивідуальні заняття», – розповідає Сергій.

Тренувальний процес
Тренувальний процес

Відповідно до інформації на «Трансфермаркт», середній вік гравців «Локомотива» – 25,5 року, а в заявці – 38 футболістів.

«У команді не дуже багато молоді, можна сказати, що склад досвідчений. Є у нас легіонери. Крім мене, грає ще один українець, представники Нігерії, а також футболісти, які мають досвід виступів у потужному чемпіонаті Австрії. Відчувається конкуренція за місце в основі, але я багато працюю і бачу результат. Це додає впевненості й відчуття спокою. А ще дуже мотивує підтримка рідних, насамперед батьків, яким я безмежно вдячний», – резюмує Сергій Снопок.

Сергій Снопок із братами
Сергій Снопок із братами

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024