«Наша спортивна гордість-2023»: на Рівненщині нагородили найкращих спортсменів і тренерів із інвалідністю. ФОТО

12 Лютого 2024, 15:12
«Наша спортивна гордість-2023»: на Рівненщині нагородили найкращих спортсменів і тренерів із інвалідністю ФОТО 1090
«Наша спортивна гордість-2023»: на Рівненщині нагородили найкращих спортсменів і тренерів із інвалідністю

У Рівненському регіональному центрі з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» відбулась церемонія нагородження найкращих спортсменів з інвалідністю, тренерів, працівників сфери фізичної культури і спорту Рівненської області за підсумками 2023 року.

Захід-нагородження «Наша спортивна гордість-2023» провели 9 лютого. Відзнаки вручили в різних номінаціях. Про це повідомили на сторінці РРЦ «Інваспорт»

Найкращий спортсмен Рівненської області з видів спорту осіб з інвалідністю, що входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор

  • Анжела Гаврисюк – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Бронзова призерка чемпіонату світу в особистих та командних змаганнях, срібна призерка чемпіонату Європи в особистих та командних змаганнях. Срібна призерка кубків світу в особистих змаганнях серед жінок.
  • Анастасія Гарник – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Чемпіонка світу в особистих змаганнях серед жінок та бронзова призерка чемпіонату світу в командних змаганнях. Чемпіонка Європи в особистих змаганнях та срібна призерка чемпіонату Європи в командних змаганнях. Переможниця кубку світу в особистих змаганнях.
  • Юлія Іваницька – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Срібна призерка чемпіонату світу в особистих змаганнях та бронзова призерка чемпіонату світу у командних змаганнях. Срібна призерка чемпіонату Європи в особистих та командних змаганнях. Срібна та бронзова призерка кубків світу в особистих змаганнях серед жінок.
  • Наталія Лагутенко – Заслужений майстер спорту України з пара каное серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіонка Європи. Учасниця чемпіонату світу та кубку світу. Виборола ліцензію на участь у XVII літніх Паралімпійських іграх 2024 року в місті Париж (Франція).
  • Олександр Назаренко – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Срібний призер чемпіонату Європи в особистих змаганнях. Переможець та бронзовий призер кубків світу в особистих змаганнях серед чоловіків.
  • Наталія Ніколайчик – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Чемпіонка світу в особистих змаганнях та бронзова призерка чемпіонату світу в командних змаганнях. Чемпіонка Європи в особистих змаганнях та срібна призерка чемпіонату Європи в командних змаганнях. Переможниця кубку світу в особистих змаганнях серед жінок.
  • Роман Новак – Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Фіналіст чемпіонату світу. Чемпіон України. Встановив рекорд Європи з метання спису.
  • Микола Синюк – Заслужений майстер спорту України з пара каное серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібний призер чемпіонату світу. Срібний призер чемпіонату Європи. Виборов ліцензію на участь у XVII літніх Паралімпійських іграх 2024 року в місті Париж (Франція).
  • Інна Сич – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Бронзова призерка чемпіонату світу в особистих та командних змаганнях. Чемпіонка Європи в особистих змаганнях та срібна призерка чемпіонату Європи у командних змаганнях. Переможниця та бронзова призерка кубків світу в особистих змаганнях серед жінок.
  • Давид Хорава – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Чемпіон Європи в особистих змаганнях. Бронзовий призер кубку світу в особистих змаганнях серед чоловіків.

Найкращий спортсмен Рівненської області з ігрових видів спорту

  • Антоніна Жук – Майстер спорту України з волейболу. Бронзова призерка чемпіонату Європи з волейболу сидячи серед жінок з ураженнями опорно-рухового апарату. Учасниця кубку світу.
  • Юрій Ковальчук – Майстер спорту України з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Бронзовий призер чемпіонату Європи з волейболу сидячи серед чоловіків. Учасник кубку світу.
  • Андрій Сікальський – Майстер спорту України з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Бронзовий призер чемпіонату Європи з волейболу сидячи серед чоловіків. Учасник кубку світу.
  • Дмитро Кравець – Майстер спорту України з футболу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіон Європи серед спортсменів з наслідками ДЦП.
  • Юнацька збірна команду Рівненської області з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП, яка стала переможцем фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» у складі: Богдан Кондратюк, Максим Ковтун, Давид Логінов, Богдан Стасюк, Микита Степанець, Владислав Власюк.

Незламні воїни Рівненщини

У цій номінації нагороджують найактивніших ветеранів війни, учасників бойових дій Рівненської області з інвалідністю та осіб, які отримали поранення та інвалідність внаслідок виконання свої службових обов’язків із захисту нашої держави. Усі вони активно займаються спортом та упродовж 2023 року виборювали нагороди на чемпіонатах та кубках України, всеукраїнських та обласних змаганнях з видів спорту осіб з інвалідністю.

  • Андрій Бадарак – Майстер спорту України з пара плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дворазовий срібний та бронзовий призер Чемпіонату України. Дворазовий чемпіон області. Переможець та срібний призер відкритого кубка Рівненської області з пара плавання.
  • Сергій Кулінець – срібний призер відкритого кубка Рівненської області з пара пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
  • Іван Лепеха – Майстер спорту України з пара плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіон та дворазовий срібний призер Чемпіонату України. Дворазовий бронзовий призер Кубку України. Триразовий переможець відкритого кубка Рівненської області з пара плавання.
  • Сергій Пандарак – чемпіон Рівненської області з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібний призер відкритого чемпіонату Хмельницької області, бронзовий призер відкритого чемпіонату Полтавської області, бронзовий призер відкритого чемпіонату Житомирської області з волейболу сидячи. Дворазовий чемпіон Рівненської області з плавання. Переможець та дворазовий срібний призер кубка Рівненської області з плавання.
  • Андрій Усач – срібний призер літнього чемпіонату України з пара стрільби з лука серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Учасник чемпіонату світу в особистих та парних змаганнях.

Найкращий спортсмен Рівненської області серед молоді з видів спорту осіб з інвалідністю

  • Галина Вабіщевич – Дворазова чемпіонка світу з пара пауерліфтингу серед юніорок з ураженнями опорно-рухового апарату. Переможниця та срібна призерка кубку світу серед юніорок.
  • Вадим Гордійчук – Срібний та бронзовий призер чемпіонату України з плавання серед чоловіків з порушеннями слуху.
  • В'ячеслав Катеринич – Дворазовий бронзовий призер чемпіонату світу з пара пауерліфтингу серед юніорів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дворазовий переможець кубку світу серед юніорів. Дворазовий срібний призер кубку світу серед чоловіків.
  • Дар'я Кобилинська – майстер спорту України міжнародного класу з пара пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дворазова чемпіонка світу серед юніорок. Дворазова переможниця кубку світу серед юніорок. Дворазова переможниця та бронзова призерка кубку світу серед жінок.
  • Андрій Кондратюк – дворазовий чемпіон України з пара легкої атлетики серед чоловіків з ураженнями опорно-рухового апарату. Призер міжнародних змагань з пара легкої атлетики «Гран-прі Італії».
  • Олесандра Корєва – чемпіонка та срібна призерка України з пара легкої атлетики серед жінок з порушеннями розумового і фізичного розвитку.
  • Павло Мінаєв – чемпіон України з пара легкої атлетики серед чоловіків з порушеннями зору у метанні спису, срібний призер чемпіонату України у штовханні ядра.
  • Василь Наумчук – срібний призер чемпіонату України з пара стрільби з лука у приміщенні серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Виборов п’яте місце на Чемпіонаті Європи у парних змаганнях серед чоловіків та 9 місце в особистих змаганнях. Учасник кубку Європи. У ліцензійному турнірі виборов друге місце та ліцензію на участь у XVII літніх Паралімпійських іграх 2024 року в місті Париж (Франція).
  • Альоні Нікодімова Альона – Майстер спорту України міжнародного класу з пара пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дворазова чемпіонка світу серед юніорок. Переможниця та срібна призерка кубку світу серед юніорок. Дворазова бронзова призерка кубку світу серед жінок.
  • Дмитро Савчук – Майстер спорту України з пара армрестлінгу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіон Європи у боротьбі на ліву руку та посів 4 місце на чемпіонаті Європи у боротьбі на праву руку серед чоловіків.

Паралімпійська надія Рівненщини

  • Богдан Гудзало – дворазовий переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара плавання серед юнаків з ураженнями опорно-рухового апарату.
  • Діана Дейнеко – дворазова срібна призерка чемпіонату України з пара легкої атлетики серед жінок з порушеннями зору.
  • Марина Корева – триразова переможниця фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара легкої атлетики серед дівчат з порушеннями зору.
  • Вероніка Кушнір – триразова переможниця фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара легкої атлетики серед дівчат з ураженнями опорно-рухового апарату. Вихованка фізкультурно-спортивного клубу «Повір у себе» Сарненської міської ради.
  • Антон Мельничук – переможець та дворазовий срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара плавання серед юнаків з ураженнями опорно-рухового апарату.
  • Олександр Пащук – триразовий переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара легкої атлетики серед юнаків з ураженнями опорно-рухового апарату.
  • Ілля Ритов – чемпіон та дворазовий срібний призер чемпіонату України з плавання серед чоловіків з порушеннями слуху. Дворазовий переможець та срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед юнаків.
  • Богдан Самков – дворазовий переможець та срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара плавання серед юнаків з ураженнями опорно-рухового апарату.
  • Богдан Симончук – триразовий переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара плавання серед юнаків з ураженнями опорно-рухового апарату.
  • Богдан Хомич – чемпіон України, срібний та бронзовий призер чемпіонату України з пара плавання серед чоловіків з ураженнями опорно-рухового апарату. Триразовий срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара плавання серед юнаків.

 Найкращий тренер Рівненської області з видів спорту осіб з інвалідністю

  • Михайло Романкевич – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України з дзюдо. Почесний громадянин міста Рівне. Нагороджений орденом «За заслуги» І ступеня. Головний тренер національної збірної команди України з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору. Тренер чемпіонів та призерів чемпіонату світу та Європи Наталії Ніколайчик, Анжели Гаврисюк, Анастасії Гарник, Інни Сич, Юлії Іваницької, Давида Хорави, Олександра Назаренка.
  • Леонід Камлочук – Заслужений тренер України з пара каное. Тренер чемпіонки Європи Наталії Лагутенко, срібного призера чемпіонату світу та чемпіонату Європи Миколи Синюка.
  • Вадим Полюхович – Заслужений тренер України з пауерліфтингу. Тренер чемпіонів та призерів чемпіонату світу з пара пауерліфтингу серед юніорів Галини Вабіщевич, В’ячеслава Катеринича, Дар’ї Кобилинської, Альони Нікодімової. Збірна команда України сформована виключно з чотирьох його вихованців виборола перше загальнокомандне місце на чемпіонаті світу з пара пауерліфтингу серед юніорів. Тренер переможців та призерів Всесвітніх ігор сліпих Світлани Коробкової, Ольги Свирибчук, Валерія Ландика, Анатолія Дерманського.

 

Найкращий тренер Рівненської області серед молоді з видів спорту осіб з інвалідністю

  • Ольга Палюх – Заслужений тренер України з плавання. Тренер чемпіонів та призерів чемпіонату України серед дорослих Іллі Ритова, Вадима Гордійчука, Богдана Хомича. Тренер переможців та призерів фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара плавання Богдана Гудзала, Богдана Симончука, Антона Мельничука.
  • Світлана Станко – тренер з легкої атлетики. Тренер чемпіонів України з пара легкої атлетики Андрія Кондратюка, Олександри Кореви та переможців фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з пара легкої атлетики Олександра Пащука, Марини Кореви.
  • Олександр Шевчук – тренер з волейболу та волейболу сидячи. Тренер бронзових призерів чемпіонату Європи Антоніни Жук, Юрія Ковальчука, Андрія Сікальського. Тренер команд Рівненської області, які вибороли бронзові нагороди на фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з волейболу серед юнаків та дівчат з порушеннями слуху.

 Найкращий спортсмен Рівненської області з видів спорту осіб з інвалідністю, що не входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор

  • Ніна Асєєва – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Дворазова переможниця Всесвітніх ігор сліпих. Встановила три рекорди світу.
  • Уляна Багнюк – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Дворазова переможниця Всесвітніх ігор сліпих. Встановила рекорд світу.
  • Галина Галінська – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Переможниця та срібна призерка Всесвітніх ігор сліпих. Встановила три рекорди світу.
  • Анатолій Дерманський – Майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Переможець та срібний призер Всесвітніх ігор сліпих.
  • Світлана Коробкова – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Дворазова переможниця Всесвітніх ігор сліпих.
  • Роман Куров  – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Дворазовий переможець Всесвітніх ігор сліпих.
  • Андрій Миронець – Майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Дворазовий переможець Всесвітніх ігор сліпих. Встановив рекорд світу.
  • Ольга Свирибчук – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Дворазова срібна призерка Всесвітніх ігор сліпих. Встановила два рекорди світу.
  • Іван Сівак – Заслужений майстер спорту України з пара спортивних танців серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Триразовий срібний призер чемпіонату світу. Триразовий переможець кубку світу.
  • Ольга Чайковська – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору. Дворазова переможниця Всесвітніх ігор сліпих. Встановила два рекорди світу.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024