Волиняни вболівали за футболістів і веслярів, рівняни - за рукоборця Жоха: перелік найчитабельніших новин спорту 2023 року

31 Грудня 2023, 16:00
У спорті і не тільки ми буквально «вигрібали» 750
У спорті і не тільки ми буквально «вигрібали»

Рік, що минає, був непростим. На жаль, ця фраза максимально життєва, а не просто пуста патетика. Попри все, українські спортсмени здобули низку перемог на міжнародній і світовій арені. А кількість тріумфів представників кожної з областей на всеукраїнському рівні і не перелічити!  Спорт на Районі пропонує добірку найчитабельніших новин року. Поїхали!

Вигрібали у Таїланді

Українські веслувальники на човнах «Дракон», серед яких було троє уродженців Ковеля Дмитро НазарукЯків ДудкаМикола Яцюк з відомого клубу «Західний Вітер», вразили світ тим, що буквально вигребли і фінішували, хоч їхній човен буквально пішов під воду.

«Це відео — найкраща метафора до того, що ми, українці, якось та й вигребемо», – коментували у соцмережах.

Більше дізнавайтеся тут: Вірусне відео: ковельчани з командою у Таїланді вразили всіх своєю стійкістю

Крім того, неабияк потішила волинян уродженка Рожища Анна Айсанова. Веслярка виграла Чемпіонат світу з академічного веслування 2023.

Волинь цікавилася професійним та аматорським футболом

2023 року Волинь втратила навіть надію бачити професійний футбол – луцький клуб остаточно ліквідували. Щоправда, були чутки, мовляв, у ПФЛ може заявитися команда з Ковеля. також говорили, що Віталій Кварцяний шукає спосіб відновити луцьку «Волинь».

Ще читачі Спорт на Районі більше дізналися про кар'єри уродженців Волині у професійному футболі – про краян із Луцька, уродженців Камінь-Каширщини, а ще вихідців із Рожищенщини.

Очікувано, цікавилися волиняни й місцевими аматорськими змаганнями, зокрема тим, хто здобув головні трофеї. 

Детальніше можна прочитати тут:

За тур до кінця першості відомий чемпіон Волині з футболу

Долю головного трофея Кубка Волині з футболу вирішив один гол

 

Рівненщина вболівала за Жоха

Вихованці  Рівненщини представлені у різних видах спорту, виступають у командах та за індивідуальними програмами. Та в 2023 році жителі краю найбільше цікавилися перемогами рукоборця Олега Жоха.

Армрестлер , переживши жахливу аварії і відновившись від важкої травми, вдесяте завоював титул чемпіона світу. Також  2023 року рукоборець став чемпіоном Європи. А ще він здобув нагороду Babaevs Cup 2023.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024