Ексфутболіст збірної України Анатолій Тимощук оскаржує санкції від Української асоціації футболу

27 Вересня 2023, 10:41
Анатолій Тимощук 2550
Анатолій Тимощук

Уродженець луцька, в минулому – гравець національної збірної, Анатолій Тимощук оскаржує в Спортивному арбітражному суді санкції, які проти нього запровадила Українська асоціація футболу. 

Повідомляють на сайті Української асоціації футболу. 

Зараз Тимощук працює футболістом та асистентом головного тренера російського футбольного клубу «Зеніт». 

Читайте також: Не лише зрадник, а й шахрай: що викрили про ексволинського футболіста Анатолія Тимощука

Попередньо до Тимощука контрольно-дисциплінарний комітет УАФ запровадив санкції: 

  • заборонив Анатолію Тимощуку здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну тощо) довічно (за поведінку, яка шкодить репутації футболу та УАФ); 
  • позбавив Анатолія Тимощука всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубку України, Суперкубку України; 
  • рекомендував Центру ліцензування УАФ вжити відповідних заходів щодо відкликання (позбавлення) тренерської ліцензії Pro-UEFA Анатолія Тимощука та доручив Адміністрації УАФ звернутися до органів державної влади щодо позбавлення Анатолія Тимощука всіх державних нагород та почесних звань.

Анатолій Тимощук оскаржив дане рішення до Апеляційного комітету УАФ. АК УАФ у задоволенні апеляційної скарги Тимощуку відмовив у повному обсязі, залишивши чинним рішення КДК УАФ.

«У провадженні Спортивного арбітражного суду (CAS) знаходиться справа щодо оскарження Анатолієм Тимощуком рішення органів здійснення футбольного правосуддя УАФ. Наразі Українська асоціація футболу працює над підготовкою позиції в даній справі. Дату засідання CAS із цього питання буде встановлено окремо», – йдеться на сайті УАФ.

Довідково: після початку повномасштабного вторгнення Анатолій ніяк не висловився щодо російської агресії в Україні. Через це йому довічно заборонили займатися будь-якою футбольною діяльністю в Україні та позбавили всіх титулів і медалей чемпіонату, Кубка й Суперкубка України.

Наприкінці 2022 року Тимощук назвав війну росії проти України «спеціальною військовою операцією» і додав, що не бачить різниці між українським та російським народами. Минулоріч футболіст також потрапив до санкційного списку публічних осіб РНБО.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024