У Рівному відбулися змагання із футболу серед дітей з інвалідністю

09 Квітня 2023, 16:18
Учасники змагань 686
Учасники змагань

У Рівному відбулися змагання з футболу серед дітей з інвалідністю Рівненської області. 

Пройшли вони у програмі Спартакіади «Повір у себе». Про це інформують у РОАФ.

Серед організаторів змагань Рівненський регіональний центр «Інваспорт», Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю та Рівненська обласна асоціація футболу. 

Участь взяли чотири команди. Два колективи спортсменів з порушеннями слуху з Острозької спецшколи №1, команда спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату з Рівненської ОДЮСШ осіб з інвалідністю та команда сформована з дітей ВПО  Футбольної академії «Стандарт». Вона брала участь у змаганнях поза заліком.

У підсумку переможцем змагань стала перша команда Острозької спецшколи №1. Срібним призером -  друга команда Острозької спецшколи №1, а третє місце посіла команда Рівненської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю.

Команди переможці та призери змагань нагородили медалями та грамотами.

«Турнір «Повір у себе» є дуже важливим з точки зору покращення психосоціального стану дітей. Доцільно підкреслити  системний підхід до організації подібних заходів Рівненською обласною асоціацією футболу. Так, цей проєкт є продовженням ефективної співпраці РОАФ та «Інваспорту», яка має позитивний вплив на розвиток футболу в Рівненській області загалом та підтримці дітей з інвалідністю зокрема», -  зазначив голова РОАФ Олексій Хахльов.

Усі учасники змагань отримали подарунки від Рівненської обласної асоціації футболу.

За підсумками змагань будуть сформовані збірні команди Рівненської області, які у травні братимуть участь у фінальних змаганнях Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» серед спортсменів з порушеннями слуху та ураженнями опорно-рухового апарату.

«Цей турнір  сприяє соціальній адаптації дітей з-поміж ВПО у нашій Рівненській громаді. Також він  покращує фізичні кондиції дітей з інвалідністю. Приємно, що завдяки таким змаганням маємо змогу підняти дітям настрій та відволікти від жахливих реалій сьогодення», - координатор із захисту дітей РОАФ Тарас Кир'янчук.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024