ФК «Липини» – володарі Кубка Луцького району, але нині без чемпіонства: яка запорука успіху й причина невдачі

23 Березня 2023, 14:27
ФК «Липини» –  володарі Кубка Луцького району, але нині без чемпіонства: яка запорука успіху й причина невдачі 716
ФК «Липини» – володарі Кубка Луцького району, але нині без чемпіонства: яка запорука успіху й причина невдачі

Футзальний клуб «Липини» володар Кубка Луцького району та один із фаворитів розіграшу регулярного чемпіонату  району. 

Півфінальні та фінальний матчі, які визначали переможця Кубка Луцького району з футзалу, відбулися 19 березня 2023 року. 

У півфіналі «Липини» переграли «ОТГ» із рахунком 4:2, а «Зміна» поступилася «Боратину» - 1:2.

Фінальний матч закінчився нічиєю, відтак доля володаря трофею визначалась у серії післяматчевих пенальті, де сильнішими виявились футзалісти колективу із Липин. 

«Перемогу здобули завдяки наполегливій та клопіткій праці, регулярним тренуванням, зіграності та самовіддачі усіх гравців» – поділився секретами успіху президент та, за сумісництвом, воротар клубу Тарас Четвержук

Для «Липин» це не перший кубковий трофей, адже у сезоні 2020/2021 саме представники села Липини стали тріумфаторами Кубку Луцького району.

В чемпіонаті району «Липини» є більш титулованими ніж у Кубку, оскільки перемагали у чотирьох попередніх розіграшах чемпіонату Луцького району, проте у нинішньому сезоні фінішували лише п’ятими. 

«Наша команда ставала переможцем чотирьох попередніх чемпіонатів, тому ми апріорі є фаворитами змагань. Уцьогорічному чемпіонаті трішки не пощастило, також вплинула війна» – зазначив президент клубу.

Також Тарас Четвержук зазначив, що неабиякою ціллю було здобуття п’ятого поспіль чемпіонства, проте цього не сталося, хоча до останнього туру була можливість поборотися за призові місця, зокрема цілком реальним виглядало друге підсумкове місце у таблиці. 

Незважаючи на здобуте всього лише п’яте місце, клуб із Липин став другим за кількістю забитих м’ячів у чемпіонаті, на рахунку колективу 29 результативних ударів, більше лише у лідера «BIMMERа» – 33.

Різниця забитих та пропущених голів ФК «Липини» становить +7, що являється третім результатом. Тому підсумкова п’ята сходинка у таблиці виглядає не логічно, але змусить команду із більшою спортивною злістю увійти у наступний сезон. 

Причиною успіхів клубу є наявність гравців із минулим, а у декого і теперішнім, у великому футболі, котрі грали не лише за місцеві аматорські команди «Луцьксантехмонтаж №536» та «Ласка», а й «Волинь» U-19 та дублюючий склад «хрестоносців».

У даному плані виділяються Михайло Байбула, Юрій Шаула, Дмитро Бурковський та Владислав Гаврилюк, котрий, до речі, став найкращим гравцем чемпіонату Луцького району сезону 2022/2023.

«Це є місцеві липинські хлопці та давні наші друзі, з якими в одній команді давно граємо. Наявність у складі таких гравців безперечно впливає на якість гри усієї команди та її загальний рівень» – розповів Тарас Четвержук.

Основним фактором, який завадив здобути цьогорічну перемогу у чемпіонаті, президент клубу називає війну. 

«З команди є декілька гравців на фронті, нажаль є й такі, що не повернулися.... Щодо труднощів, мабуть, найбільші це постійні та тривалі повітряні тривоги, через які завжди змінювався час початку ігор та сам календар, а відповідно і налаштованість провідних наших гравців, а подекуди їх відсутність. Були також деякі недопрацювання організаторів» – розповів пан Тарас.  

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024