«Я триматиму свій фронт, підніматиму прапор України», – Олег Жох про першу роботу, перемоги й майбутнє тренерство

07 Березня 2023, 09:57
«Я триматиму свій фронт, підніматиму прапор України», – Олег Жох про першу роботу, перемоги й майбутнє тренерство 2486
«Я триматиму свій фронт, підніматиму прапор України», – Олег Жох про першу роботу, перемоги й майбутнє тренерство

Український рукоборець, дев’ятиразовий чемпіон світу з армреслінгу Олег Жох став гостем програми «Територія молоді» на ХАЕСTV.

Відеоінтерв’ю зі спортсменом виклали на ютубі.

У програмі відомий рукоборець розповів, що з дитинства цікавився спортом. Навчаючись у школі навіть їздив на змагання, щоправда, з легкої атлетики. А найбільше любив футбол.

У зал важкої атлетики Олега Жоха завели товариші по кімнаті гуртожитку, з якими жив, навчаючись у НУВГП. Приблизно в той же час він, спортсмен-початківець, посів третє місце на студентських змаганнях між гуртожитками.

«Тренер тоді зрозумів, що мене треба брати й тренувати – буде результат», – жартує Олег.

Тим не менше, зі студентської лави розпочався його шлях у професійний спорт. Зараз, попри війну, Жох виступає на турнірах, у тому числі міжнародних, і перемагає. «Я тримаю свій фронт, піднімаю прапор України на змаганнях», – пояснює армреслер і додає, що займається тим, що вміє робити найкраще.

Не обійшлося без питань про війну. Олег Жох розповідає, що підтримує місцевих волонтерів, а також багато спілкується зі спортсменами, які зараз на фронті.

«Загинуло багато наших захисників-спортсменів. Але в росії є багато спортсменів, навіть в армреслінгу, які підтримують війну. Я проти, щоб їх допускали до змагань», – поділився своїми міркуваннями рукоборець.

Щодо новин його особистого життя, Олег зізнався – уперше працює на офіційній серйозній роботі – Хмельницькій АЕС. Також здобуває педагогічну освіту, щоб у майбутньому стати тренером.

«У мене є великі спортивні здобутки. Досвід і знання треба комусь передати», – каже Олег Жох.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024