Чемпіонат України з футзалу серед жінок: «Легіон-Університет» не втримав перемогу в Черкасах

05 Лютого 2023, 19:36
Чемпіонат України з футзалу серед жінок: «Легіон-Університет» не втримав перемогу в Черкасах 972
Чемпіонат України з футзалу серед жінок: «Легіон-Університет» не втримав перемогу в Черкасах

Стартували ігри фінального етапу чемпіонату України з футзалу серед жінок, у якому бере участь двоє представників Волині – «Ладомир» (Володимир) і «Легіон-Університет» із Луцька.

У суботу 4 лютого луцькі футзалістки гостювали у Черкасах, де протистояли місцевому МСК «Дніпро».

Початок першого тайму був насичений моментами, проте першого взяття воріт довелося чекати аж до 11 хвилини, коли розкішним ударом із лівого флангу у ворота господарів забила Анна Мякота. Менш ніж за дві хвилини на табло знову був паритет, адже після реалізованого пенальті рахунок став 1:1.

За наступні кілька хвилин футзалістки «Легіон-Університет» забили ще двічі, голи на рахунку Юлії Холодько та Яни Ярмольської. Саме третє взяття воріт було напрочуд дивовижним, оскільки дальнім ударом із власної половини поля відзначилась воротарка луцької команди Яна Ярмольська.

За рахунку 1:3 здавалося, що лучанки вийшли в комфортний відрив, проте до кінця першого тайму ситуація кардинально змінилася. Уже за чотири хвилини на рахунку знову була нічия – 3:3. Комфортної переваги як і не було. Проте лучанки показали характер і в першій атаці після третього пропущеного голу, завдяки прекрасному дриблінгу з лівого флангу, до воріт суперника прорвалася Анастасія Чернюк, яка з другої спроби переграла голкіперку та вивела свою команду вперед.

Утримати переможний результат у першому таймі гості не змогли, відтак за 25 секунд до закінчення першої половини гри рахунок знову зрівняли – 4:4. 

На другий тайм лучанок не вистачило. У результаті господарям вдалося забити тричі, тоді як футзалістки «Легіон-Університет» по перерві не відзначились жодного разу. Поразка 7:4.

«Перший тайм ми досить не погано зіграли, команди були рівні. Через те, що не в усіх була можливість поїхати на гру, нам не вистачило фізичної підготовки, відтак у другому таймі ми втратили концентрацію. Далася в знаки і довга дорога до Черкас, але впевнена, що всі хотіли перемогти, проте чогось не вистачило, десь не допрацювали. Загалом, думаю, всі отримали задоволення від гри», – зазначила одна з найкращих гравчинь матчу Яна Ярмольська.

«Дальні удари на тренуваннях не практикую. На початку кар’єри була польовим гравцем, тому, думаю, це дало про себе знати. Також наша команда часто використовує мене, як п’ятого польового гравця» – розповіла про свій гол Яна. 

Крім того, Спорт на Районі воротарка зауважила, що на початку війни більшість гравців виїхали за кордон, із часом частина повернулась. «Зараз у нас дуже змінився склад команди», – додала спортсменка. 

Роман МЕЛИМУКА

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024