У Здолбунові відбувся турнір пам’яті «Героїв Небесної Сотні»

10 Січня 2023, 11:07
Учасники змагань 839
Учасники змагань

У Здолбунові під егідою Рівненської обласної асоціації футболу відбувся традиційний турнір пам’яті «Героїв Небесної Сотні». 

Змагання стартували у 2014 році. Востаннє проводили у 2020. На заваді були ковід та війна. Цьогоріч діти, які народилися під час подій, що увійшли в українську історію, як Революція Гідності, взяли участь у змаганнях. Про це інформують у РОАФ.

Зазвичай турнір пам’яті проводили у Рівному. Цьогоріч вирішили змінити місце і вперше організували змагання у здолбунівському спорткомплексі. Участь взяли вісім команд. Їх поділили на дві групи. 

Група А 

  1. ФА «Лідер» / 2 перемоги, 1 нічия - 7 очок

  2. ДЮСШ «Верес» / 2 перемоги, 1 поразка - 6 очок 

  3. ФА «Динамо-Фемілі» / 1 нічия, 1 перемога, 1 поразка - 4 очки 

  4. ДЮСШ «Здолбунів» / 3 поразки - 0 очок 

Група В

  1. ФА «Олімп» / 3 перемоги - 9 очок 

  2. ФА «Зоря» / 1 перемога, 1 нічия, 1 поразка, 6 забитих і 3 пропущених - 4 очки 

  3. ДЮСШ Березне /  1 перемога, 1 нічия, 1 поразка, 2 забитих і 2 пропущених - 4 очки 

  4. ФА «Стандарт» / 3 поразки - 0 очок 

Згідно з регламентом змагань, команди-переможці своїх груп відразу грали за перше місце, колективи, котрі посіли другі місця за 3-4 і команди, що були третіми у групі змагались за 5-6 місця турніру. 

У фінальних матчах переможці визначилися за мінімального рахунку. У боротьбі за бронзу ФА «Зоря» 1:0 здолала ДЮСШ «Верес», а у матчі за золото ФА «Олімп» 1:0 перемогла ФА «Лідер». 

Відтак у підсумку чемпіонами стали вихованці ФА «Олімп», друге місце у ФА «Лідер», а третє у ФА «Зоря». 

Рівненська обласна асоціація футболу нагородила призерів та учасників м’ячами, медалями та кубками. Також були вручені індивідуальні нагороди кращим гравцям турніру. 

«Це традиційний турнір і сьогодні герої Небесної Сотні не роз'єднують Україну, а є своєрідним фундаментом. І для дітей це, я думаю, що особливий момент, особлива увага, особлива честь стати чемпіонами такого турніру. Ці діти виростають у правильній патріотичній атмосфері. Тут була і підтримка батьків, і футбольна майстерність дітей, що створювало своєрідну атмосферу такого свята, але свято приурочене для пам’яті героїв Небесної Сотні, і ці діти вже на такому молекулярному рівні сприймають Україну і ті жертви, які вона несе не лише зараз, а впродовж багатьох років. Такі турніри допомагають виховувати патріотів, спортсменів, порядних людей», - поділився думками голова РОАФ Олексій Хахльов. 

Нагадаємо, змагання були започатковані РОАФ у 2014 році. За весь час було зіграно сім турнірів. Проводяться вони виключно серед дитячих команд. У 2021 та 2022 роках турнір не проводився через ковідні обмеження та воєнні дії.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024