Історичний фінал: на рівненському Авангарді вперше зіграють аматорські команди

11 Листопада 2022, 12:18
Відбулась передматчева пресконференція 1160
Відбулась передматчева пресконференція

На стадіоні Авангард зіграють фінальний поєдинок цьогорічного розіграшу Кубка Рівненської області. 

Старт 12 листопада о 13:00.  Про це інформують у РОАФ.

Поєдинок між ФК “Сокіл” - ФК “Ізотоп-РАЕС” покаже НАЖИВО місцевий телеканал ITV media group. Також можна буде спостерігати за поєдинком на ютуб-платформі телеканалу. Розпочнуть мовлення о 12:30 із передматчевої студії. 

На стадіоні “Авангард” відбулась пресконференція за участі міського голови Рівного Олександра Третяка, голови РОАФ Олексія Хахльова, начальника міського управління молоді та спорту Віталія Андрощука і представників команд. Від “Сокола” завітав президент клубу Олександр Гайдук, а від “Ізотоп-РАЕС” гравець Роман Федіна

Міський голова Олександр Третяк фінальний матч кубка області назвав знаковим, адже вперше після оновлення арени тут грають аматорські команди. Побажав гарної гри. Також додав, що міський стадіон оновлювався для потреб усіх громадян як Рівного, так і області. Разом із тим, за ініціативи міського голови на фінал Кубка запросять військовослужбовців.  “Ми маємо розуміти, що життя має продовжуватися. Навіть в умовах воєнного стану, людям потрібні позитивні емоції і не зациклюватися лише на негативних новинах. Історія говорить про те, що навіть в роки Другої світової на Рівненщині грали у футбол. 

У наш час в Рівному має панувати футбольна атмосфера, зокрема для того, щоб і наші ветерани, і наші військовослужбовці зі своїми дітками могли приходити на трибуни, хоч і в мінімальній кількості (не більше дозволених протоколом УАФ - 280 осіб - прим. авт.). Вони мають трішки заряджатися іншим виміром баталій. Іншим виміром спротиву. Тому, стадіон, який ми маємо, має слугувати для громади міста, - сказав Олександр Третяк.”

Організовує Фінал Кубка області на Авангарді Рівненська обласна асоціація футболу разом із міською радою Рівного, на чолі із міський головою Олександром Третяком. Очільник РОАФ Олексій Хахльов зазначив, що реконструкція стадіону “Авангард”, була його стратегічним завданням на посаді голови асоціації. Зараз, додає, приємно спостерігати за тим, що не лише футбол рівня прем’єр-ліги можна спостерігати на оновленому стадіоні, а й баталії обласних колективів. 

“Я хочу сказати хороші слова теперішній міській владі, а також і попередньому очільнику міста Володимиру Хомку, адже він розпочав цей процес. Але особливо Олександру Третяку, бо в наших умовах зміна влади супроводжувалась тим, що все що робили попередники забувалося і розпочиналося щось нове. Але пан Олександр із командою, менеджери нового рівня - продовжили все те найкраще, що розпочали попередники. І не просто продовжили, а на сьогоднішній день ми маємо честь і можливість приймати на центральній спортивній арені області, у Рівному, на стадіоні Авангард урочисту і важливу подію ФІНАЛ КУБКА ОБЛАСТІ між ФК “Сокіл” (Садове) та ФК “Ізотоп-РАЕС”. Нехай переможе сильніший, - розповів Олексій Хахльов. 

Також голова РОАФ додав, що було бажання провести матч із глядачами, але відповідного дозволу немає. Відтак будуть послуговуватися регламентом, який діє на матчах УПЛ 

“Не будемо виходити за дозволені рамки - не більше 280-ти людей. Це разом із учасниками змагань: гравці, арбітри, представники команд. Єдине, запросимо всіх ветеранів, всіх наших футбольних людей, які на сьогоднішній день хотіли хоча б доторкнутися до споруди. Прийдуть, подивляться, але точно в межах дозволеної регламентом кількості, - додав Олексій Хахльов.

Начальник міського управління молоді та спорту Віталій Андрощук зазначив, що стадіон “Авангард” має жити активним спортивним життям. І міська влада докладе до цього максимальну кількість зусиль. 

“Після отримання пропозиції щодо проведення фіналу тут, ми залюбки погодилися на те, щоб кращі команди Кубку грали у Рівному на “Авангарді”. Щоб ця арена почала функціонувати так, як ми хочемо, нам потрібно працювати і проводити тут масові заходи. Сьогодні є можливість проводити тільки футбольні матчі, тому ми цю можливість і використовуємо. Дякую за підтримку міському голові Олександру Третяку і можу сказати, що ми будемо працювати для того, щоб наше місто було спортивним, - зазначив Віталій Андрощук. 

Виконавчий директор РОАФ Олег Кучер провів жеребкування із представниками команд. Згідно нього, команда-господар матчу ФК “Сокіл” (Садове), а гості - ФК “Ізотоп-РАЕС” (Вараш). 

Президент “Сокола” Олександр Гайдук розповів, що на фінальний матч додаткової мотивації команді не потрібно. Сам факт - зіграти на Авангарді уже чимама мотивація. 

“Відносимося до суперника із повагою. Нам завжди із ними складно грати. Вони вмотивовані, бойові і завжди давали гідний супротив. Легко нам ніколи не було. Але ми готуємося. Будемо грати. Тим більше міська влада Рівного і Рівненська обласна асоціація футболу подарували таке місце для проведення, то хочемо показати свою кращу гру, - поділився спостереженнями президент ФК “Сокіл” Олександр Гайдук. 

Представник ФК “Ізотоп-РАЕС” Роман Федіна, каже футболісти голодні до перемог. Велики здобутками похвалитися не можуть, відтак будуть виходити на поле максимально налаштованими. Після перемоги у півфіналі над “Маяком”, додає, вірять у свої сили. 

“Поле і м’яч для всіх однакові. Може все бути. Ми до “Сокола” ставимося із повагою. У команді настрій бойовий, всі хочуть пограти, хочемо перемогти. Але теж бажаємо супернику гарної гри. У будь-якому випадку переможе сильніший, - сказав представник ФК “Ізотоп-РАЕС” Роман Федіна

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024