Біжу за Героїв: журналіст Район.Маневичі подолав 10 кілометрів на честь загиблих захисників

23 Вересня 2022, 13:53
Андрій Рибачук 1853
Андрій Рибачук

Журналіст Район.Маневичі Андрій Рибачук взяв участь у щорічному забігу на честь загиблих Героїв.

Всеукраїнський забіг започаткований у 2018 році та присвячений Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.  

Вперше захід проходить не тільки в Україні, а й за кордоном. У пам'ять про українських Героїв біжать у США, Польщі, Литві, Німеччині, Угорщині, Швеції, Сінгапурі та інших країнах.  

Цьогоріч, враховуючи умови воєнного стану, забіг проходить онлайн.

Маневицький активіст, заступник голови Громадська організація «Осіб з інвалідністю «Довіра» й журналіст та редактор сайту Район.Маневичі Андрій Рибачук вибрав десятикілометрому дистанцію, яку подолав за 50 хвилин.

Андрій взяв участь у забігу під реєстраційним номером «571» із іменем Андрій Дудік, який віддав життя в боротьбі за Україну. Разом із Андрієм подолали дистанцію й місцеві спортсмени, які підтримали його.

Маршрут Андрія розпочався від приміщення Маневицької селищної ради та завершився у селі Велика Яблунька біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

«Про забіг знав давно, а цього року побачив, що оголошення про нього поширила наша селищна рада. Запитав, чи можна взяти участь на візку. Через трохи до мене зателефонували з Волинської ОДА, сказали що не просто можна, а дуже навіть треба. Після цього я звернувся до голови Маневицької громади Олександра Гаврилюка, і попросив посприяти в організації забігу, що вони і зробили», – говорить Андрій Рибачук.

«Їхати було тяжко, але ще важче переживати смерть наших Героїв, які стоять там ціною свого життя, щоб ми тут могли спокійно спати. Їхав за маневичанина, воїна, захисника, який загинув на війні з російськими окупантами Андрія Дудіка. Знав його особисто. Це людина, на яку багатьом треба рівнятись», – каже Андрій.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024