Рівненська легкоатлетка завершила виступи на ЧС-2022

24 Липня 2022, 12:09
Рівненська легкоатлетка завершила виступи на ЧС-2022 894
Рівненська легкоатлетка завершила виступи на ЧС-2022

Україна зупинилася в кроці від виходу у фінал жіночої естафети 4х400 м на ЧС-2022: не вистачило 0.14 секунди, повторивши результат Токіо-2020.

Про це інформує Суспільне.

Остання бігова дисципліна, в якій була представлена Україна на чемпіонаті світу з легкої атлетики, - жіноча естафета 4х400 метрів. У цьому виді змагань на світову першість відібралися 16 країн: спершу півфінали, а тоді фінал.

Для виходу в фінал потрібно було фінішувати у топ-3 свого забігу або ж потрапити у двійку найшвидших команд, що не зробили цього. У своєму забігу Україна бігла з фаворитками змагань США та Великою Британією, а також з командою Нідерландів, яка була основним претендентом на третє місце через наявність Фемке Бол. Інші суперники по забігу - Франція, Швейцарія, ПАР та Німеччина.

Збірна України у півфіналі на естафету заявила наступну четвірку - Катерина Карпюк (Рівне), Анастасія Бризгіна, Вікторія Ткачук та Анна Рижикова.

Після перших двох етапів від Карпюк та Бризгіної Україна йшла на сьомому місці, до прохідної третьої позиції було понад три секунди. Суттєві зміни сталися на третьому етапі: США та Велика Британія пішли у відрив, сформувавши двійку лідерок, тоді як Нідерланди "завалилися" вниз через слабкий етап. Відповідно, Вікторія Ткачук, яка показала третій найкращий час на своєму етапі, підняла Україну на четверте місце.

Перед заключним етапом ситуація була наступною: Україна була позаду Швейцарії (третє прохідне місце) на 0.7 сек і випереджала Францію (п'яте місце) на 0.5 сек. Нідерланди, за які бігла Фемке Бол, відставали від швейцарок на 2.5 сек.

Усе це відставання Бол вдалося ліквідувати! Вона обійшла усіх суперниць з когорти претенденток та підняла Нідерланди на підсумкове третє місце. Однак потім збірну Нідерландів було дискваліфіковано.

Тож третє місце у підсумковому протоколі дісталося Франції, яка змогла обігнати на останньому етапі Швейцарію та Україну. А в боротьбі за четверте місце швейцарка Ясмін Гігер втримала мінімальну перевагу над Анною Рижиковою - різниця в 0.14 сек!

Саме ця різниця у підсумку стала вирішальною: Швейцарія зайшла у фінал з восьмим часом, тоді як Україна завершила змагання на дев'ятому сумарному місці. Відставання від прохідної позиції - 0.14 сек. До речі, також дев'ятими українки були на Олімпіаді-20202 в Токіо.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024