У Торонто відбувся футбольний матч в підтримку України

18 Травня 2022, 17:29
У Торонто відбувся футбольний матч в підтримку України 860
У Торонто відбувся футбольний матч в підтримку України

«Україна і Польща разом!» - під таким гаслом відбувся благодійний футбольний матч в Торонто.

Українська та польська громади канадського міста об’єдналися, щоб підтримати Україну у війні з рашистами. Про це інформують у Міністерстві молоді та спорту.
Товариський поєдинок Кубка аматорської футбольної ліги Онтаріо між командами «Олімпія» (Польща) та Ukraine United (Україна) завершився з рахунком 1:0 на користь польської команди. Українці подякували польським друзям за величезну підтримку нашої країни з перших днів російського вторгнення.
На стадіоні Центрального парку Торонто зібралося близько двох з половиною тисяч глядачів з українською та польською символікою. За словами організаторів, ніколи ще матч аматорських команд в Канаді не збирав таку кількість вболівальників! Глядачі не купували квитки на матч, а робили добровільні внески. Зібрані кошти передадуть на потреби ЗСУ та українців, які постраждали від війни.
«Три роки поспіль - з 2017 по 2019, ми проводили чемпіонати світу з футболу серед українських діаспорних команд в Ірпіні. Цього року ювілейний, десятий чемпіонат мав відбутися в Бучі, але російська агресія зруйнувала всі плани. В мене серце обливалося кров'ю, коли я бачив розбомблений стадіон «Чемпіон» в Ірпіні. Але ми віримо в перемогу і те, що наступний наш чемпіонат ми проведемо в українському Маріуполі», – Ігор Бокій, член ради директорів міжнародної організації українських громад «Четверта хвиля» (Торонто).
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024