На передовій і в тилу: як центр патріотичного виховання у Луцьку працює на перемогу

17 Травня 2022, 15:15
Центр брав участь в акції за Маріуполь 793
Центр брав участь в акції за Маріуполь

Штаб  мобільного супротиву, жіноча сотня самооборони, онлайн-навчання для дітей та екскурсії містом: за такими напрямками зараз працює  Волинський центр національно-патріотичного виховання,туризму і краєзнавства.

Деякі працівники центру пішли добровольцями захищати нашу країну,  а ті, що залишились в тилу, максимально задіюють ресурси, щоб надавати допомогу всім, хто її потребує. Про це журналістам Район.Луцьк розповіла комунікаційниця центру.

Штаб мобільного супротиву, що діє на базі центру, отримує заявки від бійців та намагається закривати ці потреби.

«Ми зуміли налагодити зв’язок з закордоном та отримані речі передаємо за потребами у Київ, Харків та Дніпро», – каже комунікаційниця.

Керівники гуртків разом із своїми гуртківцями та їх батьками випікають солодощі з патріотичною символікою, малюють малюнки, пишуть листи, плетуть маскувальні сітки, збирають сухофрукти й горіхи для «Волинських сухпайків», допомагають приймати біженців та збирають гроші на потреби ЗСУ.

Окрім цього долучаються до онлайн заходів Українського державного центру національно-патріотичного виховання.

Для лучан та внутрішньо переміщених осіб проводять екскурсії містом, під час яких розказують про історію міста, історичних діячів та колись  судноплавний Стир.

Долучатись до діяльності центру запрошують усіх охочих.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024