Національна команда України побила історичний рекорд щодо кількості золота Дефлімпіади

07 Травня 2022, 09:30
Національна команда України побила історичний рекорд щодо кількості золота Дефлімпіади 1738
Національна команда України побила історичний рекорд щодо кількості золота Дефлімпіади

Національна дефлімпійська збірна оновила рекорд України щодо кількості золота Дефлімпіади.

За підсумками п'ятого змагального дня XXIV Літніх Дефлімпійських ігор, 6 травня, в активі української команди 58 медалей, серед яких 29 золотих, 13 срібних та 16 бронзових. Попередній рекорд щодо кількості дефлімпійського золота – 21 нагорода, – про це інформують на сторінці Національного комітету спорту людей з інвалідністю.

6 травня зранку вболівальники змогли побачити два українських подіуми в спортивному орієнтуванні у спринті. Трійка призерів серед чоловіків:

  • Назар Левицький – золото
  • Дмитро Плахотнік – срібло 
  • Дмитро Левін – бронза 

Жіночий п'єдестал був таким:

  • Ганна Федосєєва – золото 
  • Ганна Андросович – срібло 
  • Яна Мельник – бронза 

Третю особисту нагороду – вчергове золоту – завоювала Єлизавета Топчанюк  у індивідуальній шосейній гонці на дистанції 44 км.

Цього ж дня срібну медаль у кульовій стрільбі здобув Олексій Лазебник (10 м пневматичний пістолет).

У другій половині дня потішили представники України у настільному тенісі, який напередодні стартував на Дефлімпіаді-2021. Україна здобула два золота в командних змаганнях. Переможці Дефлімпіади-2021: Марія Васильєва, Юлія Ходько, Роксолана Будник, Карина Завіновська (жінки) та Григорій Кузьменко, Геннадій Закладний, Максим Овчаренко, Антон Велієв (чоловіки).

День приніс також дві медалі у плаванні. Срібло в естафеті 4х100 вільним стилем (мікст)  завоювали Ілля Султанов, Олексій Литвиненко, Дар'я Тарасенко, Ірина Терещенко. Особисту бронзу виборов Владислав Кремляков на дистанції 50 метрів на спині. Загалом у плаванні за всі змагальні дні українці здобули вже 17 нагород, а також перше місце серед команд за золотими нагородами.

 

Отож, упродовж Дефлімпіади-2021 усі дні поспіль Україна утримує лідерську позицію медального заліку змагань.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024