Дзюдоїстка з Любомля стала чемпіонкою на Кубку Європи

11 Квітня 2022, 14:39
Дзюдоїстка з Любомля стала чемпіонкою на Кубку Європи 1132
Дзюдоїстка з Любомля стала чемпіонкою на Кубку Європи

Українці завоювали шість нагород у другий змагальний день кадетського Кубку Європи в чеському Тепліце. З-поміж призерів – представниця Волині.

Про це інформують на сторінці Федерації дзюдо України у фейсбуці.

На мажорній ноті закінчили українські кадети виступи на Кубку Європи в чеському Тепліце. Після бронзи Назара Віскова у перший змагальний день 10 квітня наші спортсмени завоювали одразу шість нагород, з них дві золоті.

На найвищу сходинку п'єдестала знову вдалося підійнятися Ігорю Цуркану (до 81 кг). У березні наш спортсмен переміг на Кубку Європи в Загребі, а зараз підтвердив свій клас в Тепліце. Посіяний під першим номером вихованець Ігоря Цуркана-старшого, не залишив шансів своїм суперникам. Вигравши всі п'ять поєдинків, українець здобув друге золото у своїй міжнародній кар'єрі.

Так само вдруге в кар'єрі на найвищу сходинку п'єдесталу Кубку Європи підійнялася 16-річна любомльчанка Діана Семченко (понад 70 кг). Здобувши три яскраві перемоги у попередніх раундах, у фіналі наша спортсменка за менш ніж дві хвилини здолала суперницю з Франції.

Одразу два українці підійнялися на п'єдестал пошани у ваговій категорії до 90 кг. У дебютанта Кубку Європи Нікіти Юданова – срібло, а у ще одного вихованця Ганни Каштанової Олексія Болдирєва – бронзова нагорода.

Срібло у ваговій категорії понад 90 кг завоював Крістіан Хохлов, який у фіналі на Golden Score поступився однолітку з Туреччини.

У ваговій категорії до 63 кг у дівчат бронзову нагороду здобула Юлія Кузьменко. Впевнено діставшись до півфіналу, наша дзюдоїстка поступилася майбутній чемпіонці з Австрії, проте у бронзовому фіналі не залишила шансів суперниці з Ізраїлю.

Змагання в Тепліце збірна України завершує на другому місці в турнірній таблиці. Двічі на арені звучав гімн України на честь перемог наших спортсменів. Всі свої нагороди наші дзюдоїсти присвячують Україні та її захисникам, які мужньо протистоять російському загарбнику.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024