Російського гімнаста, який наліпив на себе знак загарбників на Кубку світу, позбавлять медалі і призових

21 Березня 2022, 17:46
Російського гімнаста, який наліпив на себе знак загарбників на Кубку світу, позбавлять медалі і призових 1145
Російського гімнаста, який наліпив на себе знак загарбників на Кубку світу, позбавлять медалі і призових

Російського гімнаста Івана Куляка, який публічна підтримав агресії росії в Україні на Кубку світу зі спортивної гімнастики покарають, позбавивши нагороди.

Інцидент  трапився на Кубку світу зі спортивної гімнастики в Досі (Катар). Здобувши бронзу, Куляк вийшов на нагородження з літерою Z на футболці, маркувалися західні підрозділи військ росії, які вторглися в Україну. Поруч із російським гімнастом стояв українець Ілля Ковтун, який здобув золото.

У відповідь на такий «прояв патріотизму» Міжнародна федерація гімнастики збирається дискваліфікувати Івана Куляка, який підтримав війну проти України, – пише «Спорт24» із тренерку збірної зі спортивної гімнастики Валентину Родіоненко.

Міжнародна федерація гімнастики хоче дискваліфікувати Куляка на один рік. Крім того, скандальний спортсмен може позбудеться своєї медалі за третє місце та всіх призових, зароблених за виступ у Досі.

Нагадаємо про ще одну історію, яка трапилася на етапі Кубка світу з гімнастики в Досі. Організатори проводили два окремих нагородження переможниць у вправах на брусах, оскільки 15-річна українка Даніела Батрона відмовилася підійматися на один п'єдестал із росіянками.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024