Легкоатлетів росії і білорусі відсторонили від участі на чемпіонаті Європи і етапах Діамантової ліги

19 Березня 2022, 09:06
Легкоатлетів росії і білорусі відсторонили від участі на чемпіонаті Європи і етапах Діамантової ліги 702
Легкоатлетів росії і білорусі відсторонили від участі на чемпіонаті Європи і етапах Діамантової ліги

Російські та білоруські легкоатлети отримали чергові санкції, які пов'язані з повномасштабним вторгненням РФ в Україну.

Про це пише «Суспільне».

Міжнародні спортивні організації вже засудили та запровадили санкції проти Росії, а також частково проти Білорусі, яка сприяє вторгненню в Україну. Зокрема, легкоатлетам, що представляють ці країни, заборонили брати участь на чемпіонаті світу у приміщенні, який розпочинається у п'ятницю, 18 березня.

Ці санкції стали не єдиними проти російських та білоруських легкоатлетів. Упродовж останніх двох днів, 17 та 18 березня, було ухвалено рішення щодо відсторонення спортсменів цих країн ще з двох легкоатлетичних турнірів: чемпіонату Європи, а також Діамантової ліги — найбільшого комерційного турніру з легкої атлетики.

 

Рішення організацій означає, що спортсмени з Росії та Білорусі не зможуть виступати навіть у статусі нейтральних атлетів - їх повністю відсторонено. До повномасштабного вторгнення російські легкоатлети могли взяти участь у змаганнях лише як нейтральні через дискваліфікацію, пов'язану з допінг-скандалами.

 

Чемпіонат Європи з легкої атлетики відбудеться з 15 по 21 серпня. А ось сезон 2022 року у Діамантовій лізі стартує 13 травня у Досі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024