ISU відсторонив Росію і Білорусь від змагань у фігурному катанні, шорт-треку і ковзанярському спорті

02 Березня 2022, 12:02
ISU відсторонив Росію і Білорусь від змагань у фігурному катанні, шорт-треку і ковзанярському спорті 700
ISU відсторонив Росію і Білорусь від змагань у фігурному катанні, шорт-треку і ковзанярському спорті

Міжнародний союз ковзанярів (ISU) ухвалив рішення відсторонити спортсменів з Росії та Білорусі від усіх міжнародних змагань, що проходять під його егідою.

Про це з покликанням на заяву організації повідомляє Суспільне.

24 лютого Росія за підтримки Білорусі розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Військові дії проходять одразу за кількома напрямами і тривають уже сьому добу.

У світі рішуче засудили повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Світові спортивні організації вже масово забороняють росіянам, а також білорусам змагатися на міжнародних турнірах: відповідні рішення були прийняти у футболі, хокеї та інших видах спорту.

Тепер же рішення щодо заборони на участь спортсменам з Росії та Білорусі змагатися на змаганнях під егідою ISU. Мова йде про турніри з фігурного катання, шорт-треку та ковзанярського спорту.

В ISU зазначили, що основою для рішення стали рекомендації Міжнародного олімпійського комітету. У понеділок, 28 лютого, МОК виступив з офіційною позицією, у якій рекомендував усім міжнародним спортивним організаціям не допускати на змагання спортсменів з Росії та Білорусі.

Крім того, в ISU зазначили, що за необхідності готові зробити додаткові кроки відносно Росії та Білорусі. У чому саме вони полягають в організації не конкретизували.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024