«Реформа дитячо-юнацького футболу продовжиться і надалі», - член виконкому РОАФ

15 Грудня 2021, 12:34
Президент УАФ Андрій Павелко та член Виконкому ДЮФЛ України Тарас Кир’янчук 1080
Президент УАФ Андрій Павелко та член Виконкому ДЮФЛ України Тарас Кир’янчук

Про сьогодення та перспективи дитячо-юнацького футболу в Україні та на Рівненщині в інтерв’ю прес-службі Рівненської обласної асоціації футболу розповів член Виконкому ДЮФЛ України, член Виконкому РОАФ Тарас Кир’янчук.

Про це інформують на сайті РОАФ.

Подаємо основні тези.

 Чи достатньо уваги приділяється дитячо-юнацькому футболу в Україні?

Як неодноразово озвучувало керівництво Української асоціації футболу, напрямок дитячо-юнацького футболу є одним із пріоритетних у діяльності УАФ. Ми бачимо, що окрім ДЮФЛУ, проводяться також турніри для команд різних вікових категорій на честь видатних гравців, зокрема, Валерія Лобановського, Віктора Баннікова, Олега Протасова, Олега Блохіна, Ігоря Бєланова, «Шкіряний м'яч» серед шкільних команд тощо. На недавньому святкуванні 30-річчя Української асоціації футболу президентом України Володимиром Зеленським було представлено план будівництва Національної навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу. Ця база може стати місцем розміщення Академії УАФ, в якій займаються найталановитіші діти з усієї України. Також вона може стати місцем проведення багатьох інших дитячо-юнацьких турнірів. Тому, безперечно, розвиток дитячо-юнацького футболу України рухається у правильному напрямку.

Оцінка теперішнього рівня змагань ДЮФЛУ.

Нині у чемпіонаті ДЮФЛУ беруть участь 416 команд, в яких виступають орієнтовно 10000 футболістів. Це, звісно, дуже хороший показник. Вважаю, що реформа, що була розпочата керівництвом Дитячо-юнацької футбольної ліги України ще у попередні роки, є доцільною та досить ефективною. Зокрема, створення Еліт-ліги покращило рівень змагань. Впевнений, що реформа дитячо-юнацького футболу продовжиться і надалі, адже заплановані фундаментальні зміни, які стануть визначальними для формування яскравого майбутнього українського футболу.

Чемпіонат ДЮФФЛ Рівненської області.

Перш за все, хотілося б нагадати, що наша область є першою областю в Україні, де обласні асоціації футболу та футзалу створили Дитячо-юнацьку футбольно-футзальну лігу. Це стало можливим завдяки тісній співпраці керівництва обласних асоціацій та підтримці ПрАТ "Єврошпон-Смига", який і став титульним спонсором змагань. Користуючись нагодою, хочеться подякувати ПрАТ "Єврошпон-Смига" за сприяння у проведенні змагань. Впевнений, у майбутньому ми спільно реалізуємо ще безліч цікавих та успішних проєктів.

Якщо говорити безпосередньо про самі змагання, то, на мою думку, вони відбулися в дусі безкомпромісної боротьби. Дитячо-юнацька спортивна школа з футболу «Верес» виборола першість у 3 із 4 вікових категорій. Це, звісно, відмінний результат. Також хотілось б похвалити і інші команди-учасниці, яким вдалося добратися до фінального етапу. Особливо цікавими були фінали змагань, де справжню чоловічу боротьбу «вересівцям» нав’язали команди «Єврошпон-Смига», ДЮСШ Вараш та ДЮСШ Здолбунів. 

Впевнений, здолбунівчани гідно представлятимуть Рівненщину у змаганнях дитячо-юнацької футбольної ліги України в наступному сезоні. Також хотілося б відзначити футбольну академію «Олімп», яка виборола першість у віковій категорії U9. Хочу побажати юним футболістам не зупинятися на досягнутому, щоб це стало поштовхом для їхнього подальшого розвитку у дитячо-юнацькому та дорослому  футболі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024