Центр олімпійської та паралімпійської підготовки побудують на Шаччині між двома озерами

07 Жовтня 2021, 13:30
Центр олімпійської та паралімпійської підготовки побудують на Шаччині між двома озерами 534
Центр олімпійської та паралімпійської підготовки побудують на Шаччині між двома озерами

На території Шацької громади уже визначили місце під майбутній Центр олімпійської та паралімпійської підготовки.

Про це розповів Григорій Недопад.

Про плани його будівництва вже повідомляли раніше, а зараз працюють над цим проєктом уже тривалий час і мають амбітні плани – створити на Волині центр, де не тільки буде створено всі сучасні умови для тренувань олімпійців та паралімпійців, але і відбуватиметься реабілітація учасників АТО/ООС. 

Читайте такожСпортцентр в Шацьку: обговорили перспективи будівництва

За словами Григорія Недопада, є всі підстави для створення центру міжнародного масштабу  – краса Шацького краю і масштаби майбутнього центру були б цікавими гостям з Польщі й інших країн. Територія площею майже 100 гектарів, яка вже фактично передбачена та відведена, знаходиться між двох озер – Пулемецьким та Ритець, які також можна буде залучити в інфраструктурі комплексу.

В Україні таких центрів лише кілька і потреба в них величезна.

Першою вимогою для залучення державного фінансування є саме формування земельних відводів та передпроєктної пропозиції, аби залучити урядовців до співпраці.

Читайте також Шацькій громаді стартувала програма підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого

Посадовці обіцяють докладати всіх необхідних зусиль для того, щоб здійснити намір по будівництву комплексу. Це проєкт, що не тільки стане центром спортивного життя. Він оживить територію Шацька, де не тільки влітку, а й упродовж усього року вируватиме активність. Це і десятки робочих місць, і постійне фінансування, і розвиток інфраструктури. Наша мета, спільно з ОДА та місцевою владою, спробувати реалізувати цей масштабний проєкт за державні кошти. Проєктно-кошторисна документація і підготовка виконуватиметься коштом місцевих та обласного бюджетів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024