На березі Стиру у Підгайцях змагалися юні рибалки

30 Серпня 2021, 12:33
Змагання юних рибалок 1020
Змагання юних рибалок

На березі річки Стир у Підгайцях відбулися юнацькі змагання із ловлі риби вудкою. 

Охочих продемонструвати своє вміння ловити рибу виявилось чимало: прибували сім’ями, батьки привозили своїх дітей – невеликих і трохи старших, вболівати за них приїхали родичі, дідусі, бабусі. Реєструвались учасники із різними рівнями умінь: і хто уже знається у ловлі, і хто ще тільки початківець, щоб спробувати проявити свій талант і удачу. Про це Район.Луцьк повідомили організатори.

Ініціатором та головним організатором Кубка «Luchesk Junior Fishihg 2021» виступив Павло Хвас – чемпіон Всеукраїнських риболовних змагань, член збірної України, неодноразовий учасник і призер  міжнародних змагань, майстер спорту України з риболовного спорту. 

 «Кожна людина повинна мати заняття, яке їй до душі і допомагає хоч на трохи відокремитись від буденних проблем і відпочити від роботи. Риболовля чи, якщо брати вище, риболовний спорт – це, однозначно, не найгірший вибір хобі, яке на сто відсотків і більше вчить цінувати та зберігати навколишнє середовище, виховує терпіння та витримку, скурпульозне ставлення до деталей навіть в повсякденному житті. А також створює велику комунікативну майстерність до знайомств, нових друзів, які теж «хворіють» любов'ю до природи. 

Такі змагання, окрім того, що популяризують та розвивають рибальський спорт, – пропагують здоровий спосіб життя, фізичний розвиток, активне проведення часу, формують екологічну свідомість серед молоді. Хочемо відновити традицію проведення дитячих риболовних змагань, адже до 2017 року такі турніри проводились щоліта багато років поспіль. Плануємо проводити цей Кубок юних риболовів щороку. Приємно, що цього року бажаючих стало чимало. Хочеться висловити подяку батькам, які підтримують, або ж спонукають власним прикладом і знайшли можливість приїхати навіть в такі не дуже сприятливі погодні умови. сподіваємось, що усі час провели із задоволенням та отримали гарні позитивні враження і користь», – розповідає Павло. 

Участь у змаганнях взяли 43 дитини різного віку. Наймолодшому учаснику – 5 років. 

Першість школярі  і школярки виборювали у двох вікових категоріях: 6-10 та 11-15 років.

Діти самостійно чіпляли наживки, закидали вудилища, підкормлювали рибку. Дорослі слідкували за технікою безпеки, підтримували, допомагали своїм чадам, виступали у ролі тренерів.  

 

Хоч переважає у місці змагань невелика риба, але втіха була від будь-якої спійманої, адже зараховувалась кожна. До речі, весь улов після зважування випускали назад. Це одне із правил спортивної риболовлі.  

Під час перерви між турами усіх учасників – і дорослих, і малих, пригощали смачною гарячою юшкою, спеціально зготовленою на вогні за рибальським рецептом, ковбасками-гриль, солодощами, свіженьким квасом – усі продукти від місцевих підприємців-спонсорів, волинських  виробників.   

«Змагання підтримали усі члени Волинської Федерації риболовного спорту України, – розповідає Павло Хвас. – Дуже вдячний за підтримку спонсорів-підприємців (усіх їх близько 20), які суттєво допомогли зробити дітям незабутні змагання, адже без подарунку не лишився ніхто. Хочу із вдячністю згадати тих, хто самовіддано долучився до організації турніру, а це: Павло Арсенюк, Андрій Бєлоцький, Юрій Орищук, Анатолій Литвинюк та головний суддя змагань – Віталій Віжанський»

Відзначили дітей у різних призових номінаціях. Юні риболови отримали різноманітні рибальські снасті та прикормки для риби, іменні речі від спонсорів, канцелярські набори для школи.   

Перша трійка переможців:

– у молодшій віковій категорії:

 

  • І місце – Станіслав Тарабанюк, 9 років
  • ІІ місце – Дмитро Панасюк, 7 років
  • ІІІ місце – Кіра Мальчевська, 9 років.

– у старшій віковій категорії:

  • І місце – Данило Бєлий, 13 років
  • ІІ місце – Михайло Петренюк, 12 років
  • ІІІ місце – Олександр Гелета, 12 років.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024