Харків'янка Олена Федота принесла Україні шосту медаль Паралімпійських ігор у Токіо

25 Серпня 2021, 15:02
Українська фехтувальниця Олена Федота принесла Україні шосту медаль Паралімпійських ігор у Токіо 2208
Українська фехтувальниця Олена Федота принесла Україні шосту медаль Паралімпійських ігор у Токіо

Українська фехтувальниця Олена Федота принесла Україні шосту медаль Паралімпійських ігор у Токіо.

Представниця Харкова Федота виграла срібло. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

Федота була лідеркою рейтингу на Паралімпіаді-2020 у жіночій шаблі. До Паралімпіади-2020 вона змагалася на Іграх у Лондоні та Ріо-де-Жанейро, але була змагалася у плаванні.

У боротьбі за золото Паралімпійських Ігор Федота зустрілася з представницею Китаю Шумей Тан. Фехтувальниці зустрічалися між собою у попередніх раундах - тоді Федота завдала поразки китаянці.

Проте медальний бій закінчився із перемогою Шумей Тан. Китайська фехтувальниця вже з початку зустрічі почала діяти активніше та нанесла Федоті кілька уколів.

Перша половина зустрічі закінчилася з перевагою Тан - 8:4. Після цього Федота намагалася скоротити відстань, але нанесла лише три уколи китайській фехтувальниці, у відповідь на що отримала сім.

У підсумку 7:15 - Федота стає срібною призеркою Паралімпіади-2020. Та здобуває третє срібло для України на Паралімпійських Іграх.

Це шоста медаль України на  XVI літніх Паралімпійських іграх-2020.  Першу бронзову нагороду Україні принесла фехтувальниця Євгенія БреусДруга медаль — срібна — у плавця Антона Коля. Третя — у фехтувальника Артема Манька. Четверта нагорода — перша золота — у плавчині Єлизавети Мерешко, а п'ята (бронза) — у плавчині Анни Гонтар (обидві виступали на дистанції 50 метрів вільним стилем).

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024