Українець Хаммо програв у чвертьфіналі Олімпіади-2020 з дзюдо і побореться за бронзову нагороду

30 Липня 2021, 10:49
Українець Хаммо програв у чвертьфіналі Олімпіади-2020 з дзюдо і побореться за бронзову нагороду 878
Українець Хаммо програв у чвертьфіналі Олімпіади-2020 з дзюдо і побореться за бронзову нагороду

Український дзюдоїст Яків Хаммо поступився  у чвертьфіналі Олімпіади-2020 і зможе поборотися тільки за бронзову нагороду.

Про це інформує «Суспільне Спорт». 

Хаммо розпочав виступи на олімпійському турнірі з дзюдо з 1/8 фіналу. У першій сутичці українець змагався проти 27-річного румуна Вледуца Сімйонеску. Українець впорався із Сімйонеску за підсумками чотирьох хвилин. На 20-й секунді він виконав прийом ваза-арі, завдяки чому вийшов у чвертьфінал.

Вихід у чвертьфінал означав для Хаммо, що українець матиме можливість поборотися за медаль навіть у випадку поразки. Але для того, щоб скоротити кількість необхідних сутичок для цього, дзюдоїсту потрібно було здолати японця Хісайоші Харасаві.

Сутичка між Хаммо та Харасаві була досить напруженою. Український дзюдоїст активно йшов уперед і на початку навіть виконав успішний прийом, за який, щоправда, очки не отримав.

За чотири хвилини переможця у сутичці між Хаммо та Харасаві визначити не вдалося — знадобився «золотий рахунок». У ньому українцеві навіть вдалося на деякий час втримувати японця у больовому, однак той вирвався. У підсумку переможцем став саме японський дзюдоїст. На 6:10 хвилині Харасаві вдалося перемогти Хаммо іппоном та пройти у півфінал.

Утім, українець ще має шанс поборотися за третю сходинку п'єдесталу. Для виходу в бронзовий фінал Хаммо має перемогти у втішній сутичці представника Узбекистану Бехмурода Олтібоєва.

У разі перемоги Хаммо змагатиметься за бронзу проти одного із півфіналістів змагань, що не пройде у фінал.

Станом на 13:00 29 липня відомо, що Яків Хаммо програв у бронзовому фіналі Олімпіади-2020.

 

Нагадаємо: найближчим часом за чергову бронзу боротиметься тенісистка Еліна Світоліна.

Наразі в Токіо українські спортсмени завоювали чотири бронзові нагороди.  Перша — у дзюдоїстки Дарії Білодід, друга — у шабліста Ігоря Рейзлінатретя — у стрільців Олени Костевич та Олега Омельчука, четверта — у плавця Михайла Романчука, який також установив олімпійський рекорд на дистанції 800 м. вільним стилем.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024