Півфінал Кубка Острожчини: «Крок» вирвав нічию у «Розважа» на останній хвилині

18 Липня 2021, 17:30
Перший півфінальний матч між ФК "Розваж" - "Крок" (Грозів) 1891
Перший півфінальний матч між ФК "Розваж" - "Крок" (Грозів)

На Острожчині триває перший Кубок із футболу об’єднананої територіальної громади.

На старт Кубку Острозької громади вийшло шість команд. Наразі четверо найкращих футбольних колективів зіграли матчі 1/2 фіналу. У неділю, 18 липня, у півфінальному матчі ФК «Розваж» приймав ФК «Крок» із Грозова. Гра відбулася на сільському стадіоні Вельбівного.

 Матч обіцяв бути спекотним. І не лише через погоду.

З перших хвилин активнішими були гравці «Крока». Однак досить швидко розважці запустили вперед легіонера «з області» Сергія Непомнящого, але захисники зіграли на відбій.

Згодом уперед вирвався Андрій Фесенко, пройшов центр, змістився праворуч, де його зупинили ціною фолу. Суддя Микола Кулінець призначив штрафний. Прямий удар узяла на себе поперечина, а після відскоку фактично на лінії воріт «Крока» м’яч вилетів-таки в поле.

Грозівці відповіли атакою, яка захлинулася в центрі поля, а другу передачу на хід «помаранчеві» дотягнули до чужої карної зони, але засвітили свічку. На 16 хв. на побачення з Сергієм Базилюком-Котовичем вийшов нігерієць Джефрі, який не зумів скористатися помилкою кіпера і пробив повз порожні ворота. Через трохи легіонер мав ще один шанс замкнути подачу Федора Очеретяного, але не зумів пробити точно.

Після двохвилинного водопою ініціативою знову заволоділи номінальні господарі – ФК «Розваж». Андрій Фесенко обігрався з Олександром Прадуном, який навісив на Непомнящого – Сергій замкнув головою, але пробив повз ворота.

Наприкінці тайму право на штрафний удар отримали гравці «Розважа». Навіс Олександра Марченка перехопив Джефрі й точною передачею на Федора Очеретяного розпочав атаку команди, але суддя зафіксував офсайд. Натомість в останній атаці господарі подали через центр на Дмитра Монаха, який переграв Андрія Лесика – 1:0.

Другий тайм стартував атакою розважців і м’яч через відскок на твердому газоні ледь не влетів у ворота – кіпер зумів зафіксувати кулю тільки з другої спроби. Через спеку і втому команди збавили швидкість, але грозівці продовжували шукати нагоду повернути інтригу в матч. Очеретяний кілька разів проривався в чужий штрафний, але Базилюк-Котович легко читав його удари, а в іншій атаці на заваді став у рази вищий Олександр Марченко.

Після водопою команди обмінялися ударами по воротах, а в наступних атаках і фолами. У грі побільшало суперечливих моментів. Саме за таких Кулінець на підході до карної зони «Крока» призначив перспективний штрафний. Непомнящий подав, але Андрій Лесик зумів узяти.

На останній хвилині матчу Валерій Желюк отримав м’яч на лівому фланзі, виконав діагональну передачу на ще одного грозівського легіонера, а Андре замкнув головою – 1:1. Обидві команди зберігають рівні шанси на вихід до фіналу. Матч-відповідь буде гарячим.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024